De twee redenen om (veel) te bloggen

DoorbloggenGisteren was een bijzondere dag voor mij. Een project waar ik al een tijdje aan werk, ging ‘live’. Letterlijk.

Het is een geweldig gevoel om een idee werkelijkheid te zien worden. Iets waar ik al heel lang over nadenk en over praat, en al een paar maanden mee bezig ben, is opeens ‘echt’.

Wat daar gaaf aan is, is

1. Dat er iets is, waar niets was

2. Dat dat ‘iets’ heel anders is dan wat ik een paar jaar geleden had kunnen bedenken.

Het is net als met #iederedagbloggen, eigenlijk.

Van niets, naar iets. Hoe?

Door te DOEN. Alles kan, door te beginnen.

Tuurlijk, de omstandigheden moeten er naar zijn, de middelen, de tijd, het team, de support, de markt, de marketing, etc. etc. Gezondheid. Familie en gezinsomstandigheden.

[Er zijn heel veel dingen die roet in het eten kunnen gooien, helemaal als het een combinatie van factoren betreft. Dan is niet alles meer mogelijk, en niet alles meer te doen tot andere omstandigheden beter worden of andere dingen op hun plek vallen.]

Maar in de basis kan alles. Alles kan. Alles is mogelijk. Je denkt er over na, je zet stapjes, je noteert acties, je voert ze uit, je zoekt dingen uit, je neemt beslissingen. En je maakt iets werkelijkheid. Ik kan dat, jij kunt dat. Iedereen kan dat!

Net als bloggen…

De verborgen afslagen

Ik kon geen leukere kop verzinnen 😉 maar wat ik bedoel is, het leven neemt je mee, allerlei kanten op, en je weet niet waar je uit zult komen. Wat ik gisteren deed, had ik een paar jaar geleden niet voorzien. Zelfs toen ik begon aan dit project, een maand of 6 geleden, wist ik niet hoe, wat of precies wanneer.

Zoals ik, toen ik 23/12/2012 begon met #iederedagbloggen, niet wist waar ik uit zou komen.

De kracht van (veel) bloggen

En daar zijn ze. De redenen dat ik (veel) bloggen zo leuk vind, en waarom ik geloof dat meer mensen het zouden moeten doen. Hoe en waarom je ook blogt.

Het gave aan bloggen is namelijk dat het je leert dat je met niets/weinig IETS KUNT NEERZETTEN. Je kunt iets concreets uit je handen laten komen, een creatief product. Door te bloggen ben je opeens uitgever van je eigen materiaal. Schrijver, fotograaf, podcaster, instagrammer, of wat voor vorm jouw creativiteit dan ook aanneemt.

Je gaat van 0 tot 100. Van niets, tot iets.

En hoe meer je blogt, hoe meer er gebeurt. Je blog neemt je mee, kanten op, die je vantevoren misschien niet voorzag.

[Ja, ik weet dat je zakelijke blogs eigenlijk moet plannen, met doelstellingen, en editorial calendars. Maar dan nog. Je weet niet precies waar je uit gaat komen! Welke kant het op zal gaan. Hoe en door wie er wordt geschreven. En hoe er wordt gereageerd.]

Iedere dag een nieuwe blog post, is wel mooi 365 posts in een jaar. Je weet nog niet waar je uit gaat komen als je er aan begint, maar als je met vertrouwen door blijft stappen, kom je vanzelf ergens.

Wie je ook bent, wat je ook doet, als je maar een computer (of een smart phone, of een tablet) hebt en een internetverbinding, kun je bloggen. Delen. Creëeren.

Blijf bloggen...

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.