De slimme instagram profieltekstlink voor bloggers en webshops

Elja Daae InstagramBloggers die actief zijn op Instagram, kennen de uitdaging: hoe stuur je je Instagramvolgers door naar je blog? Je bent niet voor niets actief op zo’n kanaal (toch?). Liefst wil je er meer uithalen dan likes en comments, hoe leuk die ook zijn en hoe waardevol dat contact met je doelgroep ook is.

Vaak zie ik bloggers gewoon bij iedere instagramupdate hun profiellink aanpassen. Maar dat helpt de volgers die vanuit oudere foto’s op de link klikken natuurlijk niet. Die komen dan uit op de pagina die je hebt gelinkt naar aanleiding van je meest recent Instagramfoto. Niet bij het artikel of de content die ze verwachten.

Een aparte pagina voor de links uit je instagramprofiel

Er is een simpele oplossing voor, zag ik laatst: een aparte pagina waar je al je foto’s op verzamelt.

instagram voor bloggers: profiellink

Real Simple stuurt je via de link in hun Instagramprofiel Real Simple gewoon naar een speciale pagina. Je herkent de Instagramfoto onmiddellijk, klikt, en zit op de juiste pagina met het artikel naar keuze.

IMG_0243Je instagramfoto’s downloaden

Om aan je instagramfoto’s te komen, sla je ze automatisch op op je telefoon (via de instellingen van de app op je telefoon), of je download de foto’s apart met een tool als instaport.me.

Op een pagina als jouwblog.com/instagram kun je alle foto’s netjes in een grid zetten en achter iedere afbeelding de link naar het betreffende artikel zetten.

Vergeet niet in de tekst bij de foto te zetten dat de link naar het artikel/meer informatie in je bio staat.

kleurInstagramprofiellinks voor webshops

Je kunt dit natuurlijk ook toepassen als webshop of eventbureau of noem maar op. Iedereen die Instagramvolgers graag naar een landingspagina wil krijgen, kan dit simpel toepassen. Feitelijk biedt je je volgers een service. Zo komen ze waar ze willen, zonder veel gedoe.

Bijkomend voordeel is dat je het verkeer kunt meten…ook nooit gek.

Nu ik nog.

fotoeljaIk gebruik mijn Instagram account niet voor mijn blog, dus voor mij heeft het op dit moment wat minder zin. Maar ik zie mogelijkheden voor bloggers, online uitgevers en webshopeigenaren!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Tessaantwoord
8 mei 2017 om 14:24

Dat is handig zeg! Ik ben net begonnen met Instagram gebruiken voor mijn blog.

Elja Daaeantwoord
8 mei 2017 om 21:20
– Antwoord aan: Tessa

Benieuwd naar je ervaringen!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.