De drempel voor deze iederedagblogger

Iedere blogger heeft drempels die hem/haar tegenhouden bij het bloggen.

Vaak is dat angst of perfectionisme, denk ik.

Hier is mijn drempel: afbeeldingen. En uitzoekwerk (linkjes en zo, twitternamen, hoe dingen eigenlijk werken).

Ik heb drie geweldige blog post concepten klaar staan (nadat ik die andere 60+ van de week heb weggegooid!). Maar die komen voorlopig niet af

Want er moeten allemaal plaatjes bij.

En er moeten allemaal linkjes bij.

Anders werken ze niet.

Daar ligt de drempel altijd, bij deze iederedagblogger….

Het kost zoveel tijd, he??

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

10 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

lindakwakernaatantwoord
15 november 2013 om 22:51

Bloggen blijft leuk, maar kost inderdaad best veel tijd,
Ach een ander zit in de kroeg lol

Elja Daaeantwoord
16 november 2013 om 19:23
– Antwoord aan: lindakwakernaat

hahaha! dat is waar. Dan maar liever bloggen!!

Jacob Jan Voermanantwoord
15 november 2013 om 21:03

die heb ik losgelaten, dei afbeeldingen. maar dat is misschien ook omdat ik daar heel perfectionistisch in ben: Alleen een afbeelding als het iets toevoegt. Misschien dat het jou daarom ook zo veel tijd kost ?

Elja Daaeantwoord
16 november 2013 om 19:23
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

ik heb ze niet eens altijd! Maar ja, die afbeeldingen en de research en linkjes, pffff. 🙂

Peter Pellenaarsantwoord
15 november 2013 om 19:12

Tja, het kost zeker veel tijd. En soms zie je het er nog niet eens aan af, al het denkwerk dat er aan vooraf is gegaan. Maar we gaan stug door, ieder in de eigen frequentie.
De laatste tijd merk ik dat ik enkele blogconventies aan m’n laars lap. Zo plaats ik met terugwerkende kracht afbeeldingen bij blogs waar ik dat nog niet gedaan had omdat ik niets kon vinden. Of ik maak een conceptblog af en plaats het op de datum dat ik het eigenlijk had willen posten, zonder er verder melding van te maken. Het geeft voornamelijk binnenpret en heeft niets met het ‘echte bloggen’ te maken. Maar op deze wijze merk ik wel dat de druk om te posten is verdwenen. Ik doe waar ik zin in heb en bekommer me nergens meer om. Bevrijdend!

Elja Daaeantwoord
16 november 2013 om 19:26
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Ik ook steeds meer!! Dat ik achteraf een plaatje toevoeg. Haha. Als ik daar nou blij van word, ach. Of wat ik echt HEEL vaak doe, is oude plaatjes gebruiken. 🙂

Raymond Snijdersantwoord
15 november 2013 om 16:58

Tijd is met afstand de grootste vijand van het frequente bloggen. Ik kwam gisteren nog een (biblio)blogger tegen die, nadat ik zei dat ik het zo jammer vond dat velen van ons de laatste jaren gestopt waren, ook toegaf op de wip te zitten. Om redenen van tijd.

Hoe gedreven je ook bent, hoe erg je ook gelooft in schrijven en bloggen, het blijft toch altijd iets dat lastig uit te leggen is aan anderen. Of beter gezegd, te verantwoorden aan jezelf. Want er zijn altijd goede, nuttige en soms essentiele zaken waar die kostbare tijd ook voor gebruikt kan worden.

Sterker nog, ik denk dat de drempels alleen maar hoger worden naar mate je bloggen ook serieuzer neemt dus misschien moet je het als een compliment zien? Iedereen kan tijd besteden aan dingen die echt moeten gebeuren maar wie van ons kan zeggen bakken tijd te (willen) besteden aan iets dat vooral van onszelf moet? Tegen alle logica in 😉

Elja Daaeantwoord
16 november 2013 om 19:28
– Antwoord aan: Raymond Snijders

ik zag van de week ergens zo’n meme voorbij komen. Er stond iets van: “Geen tijd hebben” is onzin. Iedereen heeft namelijk precies evenveel tijd. Ik besteed die tijd alleen anders dan jij.
Het zijn natuurlijk keuzes en soms voelt het onlogisch en egoistisch om iedere dag te bloggen. En tegen alle logica in idd! Maar het doet wel iets, met jezelf en anderen. Anders zouden we het nooit blijven doen he?

Raymond Snijders
16 november 2013 om 19:33
– Antwoord aan: Elja Daae

Precies. En verder analyseren heeft toch weinig zin want het is een keuze die iedereen voor zichzelf moet maken. Ik wilde een boek uitlezen vanmiddag maar heb toch weer 2,5 uur besteed aan een blogpost. Het voelt enorm lekker dat het uit mijn hoofd is en op mijn blog staat dus ach, het was prima bestede tijd 🙂

Elja Daae
17 november 2013 om 19:14
– Antwoord aan: Raymond Snijders

Het is ook echt waardevol om te creeeren, vind ik, en kennis te delen. Het is wat het is, zullen we maar zeggen. Ik heb het hele weekend zitten lezen in plaats van (lang) te bloggen, dat is ook lekker hoor!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.