De bucket list

kinderdijk2Gisteren die film gekeken, The Bucket List. Mooie film. Aanrader.

Ik heb geen ‘bucket list’ (een lijst van dingen die je wil doen before you kick the bucket, voordat je overlijdt).

Maar ik heb ook geen bucket list nodig. Want mijn dromen zijn al uitgekomen.

Een gezin hebben, een gezin zijn. Kindjes. Een leuke, lieve man. Een huis waar kinderen in en uit rennen. Op de fiets naar school. Vrienden en familie in de buurt.

Warmte. Gezelligheid. Vriendschap.

Ik heb nauwelijks van die plekken die ik absoluut gezien wil hebben. Ik ben nooit zo’n avontuurlijke reiziger geweest en zoals je je voor kunt stellen heb ik mijn aandeel reizen ook ruimschoots gehad. Er kan altijd meer bij natuurlijk, ik ben niet uitgereisd, Maar het stond nooit op mijn lijst.

kinderdijk3Wat wel op mijn lijstje stond als een plek waar ik wel eens naar toe zou willen, was Kinderdijk.

Een heus Unesco Werelderfgoed, in Nederland. Dat moet wel bijzonder zijn.

Is het ook. Vandaag naar toe geweest.

Ik wil niet zeggen: zet het op je bucket list. Maar wel: ga er een keertje een. Als je fotograaf bent, ga dan in de winter, bij zonsopgang of zonsondergang, dan krijg je vast waanzinnige plaatjes. Daar hoef je helemaal niet je best voor te doen, mooie plaatjes. In je hoofd. Op je camera. Prachtig.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.