Vechten met Weerstand

hond_muurRule of thumb: the more important a call or action is to our soul’s evolution, the more Resistance we will feel toward pursuing it.

Ik ben bezig met een project.

Het is een online trainingsmodule over social media. Ik maak hem voor en met een partnerbedrijf. En samen met een heel kundig iemand, die de uitvoering voor zijn rekening neemt (opnemen, montage, planning).

Ik doe de inhoud.

Alleen word ik tegengehouden.

Door Weerstand.

Eigenlijk had ik vandaag pas door dat wat ik meemaak hetzelfde is als bij het schrijven van een boek. Dat is me twee keer gelukt. (het is ook al eerder gelukt om een online training te maken, te publiceren en te verkopen!) Maar twee keer voelde het net als nu.

Bovenstaande quote komt uit het boek: Do the work, van Steven Pressfield. Het is uitgegeven door Seth Godin, onder het label van The Domino Project. Dat project is inmiddels ter ziele. Maar het boek niet. Je kunt het gewoon bestellen bij bol.com (geef aff. link. Dit wel.).

Het gaat over het verslaan van Weerstand. Weerstand, vindt het boek, is een natuurkracht, universeel, net zo gedachteloos als regen, zonder geweten.

Don’t prepare. Begin.

Onze vijand (zegt het boek) is niet het gebrek aan voorbereiding, de leegte van onze bankrekening, het gecompliceerde van ons project of de staat van de markt. De vijand is Weerstand.

Je kunt eindeloos nadenken over je project. Dat is Weerstand.

Je kunt jezelf vertellen dat je niet genoeg weet. Dat is Weerstand.

Je kunt jezelf vertellen dat je meer onderzoek moet doen. Dat is Weerstand.

Je kunt uren naar je computerscherm staren of juist naar Twitter, Facebook of Snapchat. Dat is Weerstand.

Weerstand probeert je tegen te houden!

Je moet gewoon beginnen!

Morgen ga ik weer gewoon beginnen.

Voor de 10e keer.

Maar morgen wordt het echt wat, want dan sla ik Weerstand neer.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Aleidantwoord
8 juli 2016 om 07:36

Ik heb ook vaak weerstand. Gewoon diep zuchten en beginnen ( al is het maar met het ordenen van je inbox). Bj het schrijven van mijn proefschrift had ik het ook heel erg. Dus begon ik elke dag met het schrijven van mijn dankwoord. Als mijn vingers eenmaal aan het typen waren kwam de rest van de dag ook wel goed….

Elja Daaeantwoord
9 juli 2016 om 07:55
– Antwoord aan: Aleid

Wat een goed idee, beginnen met het einde!

Kitty Kilianantwoord
6 juli 2016 om 23:18

Dat ken ik. Ben eindelijk een nieuwe cursus aan het maken. Drie weken vanalles en nog wat gedaan, maar niet wat ik moest doen. Ik hou er tegenwoordig maar rekening mee. Boos worden op jezelf maakt het nog vervelender.

Elja Daaeantwoord
7 juli 2016 om 07:53
– Antwoord aan: Kitty Kilian

Raar proces he. Ik heb alleen een externe deadline. Dus ik MOET wel, vandaag.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.