Brian Solis over invloed (#blogchat)

Ik zat mee te lezen met #blogchat zojuist. Het blijft een prachtige chat. Ik merk alleen dat ik niet meer zo goed actief mee durf te doen. Er zitten zoveel mensen in die bezig zijn zich te profileren. Voor je het weet wordt je afgesnauwd (of misschien ben ik overgevoelig?). Dus ik ben een passieve deelnemer geworden.

Vanavond was Brian Solis te gast, met als onderwerp bloggen en invloed krijgen/hebben. Ik heb zijn tweets (want die waren mooi, zinvol, slim) in een overzicht gezet.

* update 2018 Helaas is de dienst waarmee ik dat deed, Storify, opgeheven … sorry …

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
5 maart 2012 om 16:50

Dat afsnauwen is horrendous ofcourse – maar evengoed ben ik hele blij dat je passief meegelezen hebt en deze blogpost erover geschreven want ik vind deze Brian ondanks het eerder genoemde oneliner effect uitermate sincere en kundig overkomen. Geen gebakken lucht in iedere geval (anders was hij ook niet zo succesvol geworden). Met name deze: @djberg There’s only one definition of influence my friend…the ability to cause effect or change behavior #Blogchat 

….deed / doet het m voor mij. Ik ben nu vooral ‘persoonlijk’ aan het bloggen dus mijn ‘influence’ maakt me niet zo heel veel uit nu, maar ik kan me voorstellen dat dat in de toekomst weer anders wordt. Als niet ook goed, maar ik vind m heel mooi alle schijn effectenvan social media afpellen, en richting geven aan wat effectiviteit en influence (eh invloed) kan bevorderen, dus heel erg bedankt!

Groet en tot 20.00 uur
Carolie

Anoniemantwoord
5 maart 2012 om 14:38

grrr afsnauwen??
waar slaat dat nu op?
sluit me helemaal bij Jacob Jan Voerman aan!!

Elja Daaeantwoord
5 maart 2012 om 15:37
– Antwoord aan: Anoniem

Ja – kreeg laatste keer dat ik meedeed een paar onaardige figuren over me heen. Ik heb lang niet meegedaan, en dan denken mensen dat je nieuw bent, en dat je je dus bescheiden moet opstellen. De organisator steunde mijn opmerking maar toch – niet goed bevallen. De sfeer in zo’n twitterchat kan enorm veranderen door de tijd heen, dat blijkt maar weer!

Fijn dat we bij #blogpraat – dankzij alle leuke deelnemers – zo’n positieve, open sfeer houden. Maar misschien is dat ook niet te doen als je een paar honderd deelnemers hebt? 

Jacob Jan Voermanantwoord
5 maart 2012 om 12:03

QUOTE: “Voor je het weet wordt je afgesnauwd (of misschien ben ik overgevoelig?). Dus ik ben een passieve deelnemer geworden.” UNQUOTE
Okee, weet je nu hoe goed jij bent?

Want dat heeft op de Nederlandse blogpraat niemand. Niemand, nooit niet.
Dat is dus hoe jij modereert, vragen stelt, en niet met antwoorden komt, en in plaats daarvan ieder zijn eigen antwoorden laat vinden)

ik lees erg veel kant-en-klare wijsheden in die tweets hierboven. Lijkt wel of Brian Solis stukje bij beetje een boek tweet.  Het komt weinig interactef over, zelfs als het antwoorden op vragen zijn.

Sharp Benantwoord
5 maart 2012 om 12:42
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Amen!!!

Elja Daae
5 maart 2012 om 15:38
– Antwoord aan: Sharp Ben

🙂 Altijd zo supportive zijn jullie!!

Rianne
6 maart 2012 om 19:29
– Antwoord aan: Elja Daae

Ik sluit me hier helemaal bij aan! Je modereert blogpraat hartstikke goed. Ik begrijp soms niet hoe je dat toch voor elkaar krijgt, want iedereen reageert altijd op een vraag met jouw als mention. Volgens mij blijft jouw laptop op zo’n avond continue geluid maken (als je die aan zou zetten).

Elja Daaeantwoord
5 maart 2012 om 15:37
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Altijd fijn, zo’n hart onder de riem! En je hebt gelijk, het zijn ook oneliners. Ik vind het vooral interessant om van iemand die zo succesvol is geworden via social media (dankzij social media) te horen hoe hij er in zit. 

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.