Anderhalf jaar na je verhuizing

verhuiswagen

Anderhalf jaar duurt het, na je verhuizing:

Voor je gewend bent aan je nieuwe huis. Voor je de spullen die je niet meer nodig hebt of niet meer kwijt kunt, hebt opgeruimd. Voordat de bank staat waar hij het beste past.

Voor je je foto’s hebt ingelijst, je schilderijen hebt opgehangen, nieuwe gordijnen hebt geregeld en de oude lampen van de vorige eigenaar hebt vervangen (nou ja, in de gang althans).

Voor je weer tijd begint te krijgen voor andere dingen. Voor oude vrienden. Voor het opknappen van de tuin. Voor vrijwilligerswerk. Voor koffie met de buurvrouw.

Voordat je gaat overwegen om mee te gaan doen met trimhockey of hardlooptraining of voetbal op de woensdagavond voor vaders (of moeders).

Voor nieuwe vrienden. Voor sport. Voor een bezoekje aan een ver familielid. Voor het opsporen van oude vrienden en reconnecten tijdens een lunch of koffie of een speeltuin-date.

Voor het ontdekken van het leukste café van het dorp, de beste bakker, de openingstijden van de supermarkt.

Voordat je bewust meemaakt dat de lokale ijssalon weer open gaat na de winterstop. Voor je, eedere keer dat je er in de rij staat, vrienden tegenkomt of ouders die je van school kent.

Voor je op tijd bent met het reserveren van een plekje op de oranjemarkt.

Je hebt even nodig, na zo’n verhuizing, voor alles op zijn plaats begint te vallen.

Iedere keer weer heb ik dat gemerkt. En voor verhuizen naar je eigen land geldt – gek genoeg – niets anders. Het is misschien als repat nog een tikje moeilijker, zelfs.

Het kost gewoon anderhalf jaar, na je verhuizing, om te settelen.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Debbieantwoord
14 maart 2016 om 20:10

Ik herken dat wel ja. Ik welk buitenland heb je gewoond Elja?

Veerleantwoord
14 maart 2016 om 17:55

Mja, daar vind ik me wel in. Wij wonen nu een jaar en 2 maanden in NY en we beginnen stilaan het gevoel te krijgen dat we wel wat meer sociaal contact willen. En dus misschien eens op zoek moeten gaan naar leuke activiteiten.

Bij onze vorige verhuis (naar Genève) had het niet zo lang nodig. Daar hebben we maar anderhalf jaar gewoond en daar viel alles precies iets rapper op z’n plaats. Maar op het einde hadden we wel het gevoel dat het ‘klopte’. Alleen zijn we toen dus verhuisd naar NY … en toen konden we opnieuw beginnen 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.