Activistische bots

Om even in het thema van gisteren te blijven: je kunt interessante dingen doen als je een boodschap hebt en een bot. Of een boodschap en een app. Of een boodschap en een scriptje. Eigenlijk gewoon: een boodschap en programmeerkennis.

Twee voorbeelden.

Auto-bellen naar Trumps bedrijven

Omdat er nu ‘honderden Witte Huizen’ zijn, volgens deze organisatie, kunnen Amerikanen hun telefoonnummer invullen op een formuliertje. Ze worden dan automatisch doorverbonden met een bedrijf van Trump. Met een scriptje om punten te bespreken die aangedragen kunnen worden. Hier vind je er een artikel over. Mijn vriendin Nina maakte er een Instagram update van vandaag (denk althans dat het om dezelfde app gaat):

Een Twitter bot die dwingt tot nadenken

Het is Holocaust Remebrance Day. In de VS. En een meneer maakte een Twitter bot die de foto, naam en toenaam van slachtoffers tweet. Het zijn allemaal mensen die op een boot zaten die geweigerd werd door de VS, die terugkeerden naar Europa en vervolgens alsnog omkwamen in concentratiekampen.

Je kunt zeggen: het is een beetje te Amerikaans. Maar kun je ooit te veel aandacht geven aan dit onderwerp?

Automatisering voor het goede doel

Interessante ontwikkelingen. Betere inzet van technologie dan die kruising tussen een mens en een varken die ik vandaag voorbij zag komen (hoop dat dat niet echt was?).

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.