Verwachtingen overtreffen

Weer thuis. Nog even aan het nagenieten van onze vakantie. En me aan het realiseren dat verwachtingen overtreffen belangrijk is als je je klanten in ambassadeurs wilt veranderen en terug wilt laten komen.

Al toen we aan kwamen rijden bij het hotel, overtrof het mijn verwachtingen, en dat bleef zo. Ervaring na ervaring na ervaring. Knap, wel, he?

Net hadden we een heel nieuw vliegtuig van Turkish Airlines, dat overtrof ook mijn verwachtingen. Ruim, licht, veel beenruimte, televisieschermen voor iedere stoel. Dat verwacht je niet als je altijd in de oudere versie zit van zo’n vliegtuig. Dat overtreft je verwachtingen dan dus, en dat is fijn.

Wat daar dan weer totaal afbreuk aan doet, is dat de wc’s vies zijn en de handdoekjes op. Daarmee doe je die goede indruk dan weer volledig teniet. Maar dat terzijde.

Wat ik me af zit te vragen is hoe je iemands verwachtingen online kunt overtreffen. Hoe doe je dat? Wat verwachten mensen als ze op je website landen en hoe overtref je die? Hoe kun je iemands ervaring op je site/blog fantastisch maken? Wat is daarvoor nodig? Wat moet je bieden aan informatie, navigatie en design?

Interessante vraag om over na te denken, toch?

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

lindakwakernaatantwoord
3 maart 2013 om 14:47

Geen idee Elja.
Ik weet niet wat mensen verwachten als ze op mijn site komen.
Op mijn werkblog is dat duidelijk,
Info en die is er.

Dagmar van Rijnberkantwoord
3 maart 2013 om 10:10

.

Kitty Kilianantwoord
2 maart 2013 om 21:37

Ja, dat vraag ik me ook af. Wat is de allerbeste presentatievorm online. Heb er vorige week een veel te lange post over geschreven. Denk er al een tijdje over. Las ook een goede post van een ontwerper over hetzelfde vandaag: http://bit.ly/WyNOT4

Debbie Peteriantwoord
2 maart 2013 om 21:35

Heel interessant! Misschien een mooi onderwerp voor #blogpraat?

Elja Daaeantwoord
3 maart 2013 om 10:31
– Antwoord aan: Debbie Peteri

Ja goed idee!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.