Tweet tweet of niet

tweettweetIk tweet niet genoeg.

*insert sad face*

Is echt zo.

Ondanks de lawine aan tweets op maandagen, tweet ik niet genoeg.

Niet genoeg om te laten zien dat ik om mijn tweeps geef*. Niet genoeg om te delen wat ik doe. Niet genoeg om te reageren op de twitteraars om me heen. Niet genoeg om te zien wat er leeft en speelt.

Ik weet ook niet waarom, precies. Want jaren lang tweette ik er lustig op los.

Ik vind mijn leven denk ik ofwel niet interessant genoeg, of ik vind het opschepperig en egocentrisch om de hele tijd te roepen wat ik doe. Of ik vraag me af of het wel interessant is voor mensen om de hele dag mijn ideeën, meningen en belevenissen te moeten aanhoren.

Dat neemt niet weg dat ik het van sommige mensen heel leuk vind om te horen wat ze de hele dag doen en wat ze denken en wat ze weten.

Maar, eerlijk is eerlijk, van sommige mensen helemaal niet. Geen geduld meer voor.

Het is niet zo dat ik niet meer op Twitter te vinden ben. Meerdere keren per dag neem ik een kijkje. Maar het is soms meer de macht der gewoonte dan oprechte interesse in wat daar gebeurt.

Ik moet het terugvinden, mijn tweet vibe!

Maar hoe?

Suggesties gaarne richten aan @elja1op1. (morgen! ik ga naar bed)

(…)

UPDATE net half uurtje door twitter timeline gescrollllld. Ik denk dat ik weet wat het is, met Twitter en mij: hoe drukker ik het heb, hoe meer ik relevante content wil op de social mediakanalen die ik gebruik. Ik wil nieuws, vaknieuws, ideeen die me inspireren of gewoon de kleine nieuwtjes uit de dagelijkse levens van de mensen die ik ken of denk te kennen. Tijd is kostbaar. Tijd is tijd. Meer dan tijd heb ik niet. Ik besteed die tijd graag goed. Maar mijn huidige timeline is te groot, te overweldigend. Ik moet hem gaan temmen, denk ik. Wordt vervolgd.

*ik verwacht dat mijn inzet voor #blogpraat enige credit oplevert. Phew. Ik geef natuurlijk wél om jullie, tweeps.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Waarom twitter op sterven na dood is en wat we daar aan kunnen doen – Elja Daaeantwoord
19 juli 2015 om 02:40

[…] Tot een paar dagen geleden was ik het er stiekem ook mee eens, dat gezeur over het einde van Twitter. Ik vond het nog steeds leuk, op maandag, bij twitterchat #blogpraat. En ik twitterde braaf al mijn blogartikelen. Maar ondertussen klaagde ik dat ik het niet meer leuk vond op Twitter. […]

Zosimpelisdangelukantwoord
15 juli 2015 om 19:35

Ik herken het wel. De laatste jaren twitter ik ook veel minder dan de jaren ervoor. Hoe het komt weet ik niet, haha. Ik denk toch vooral doordat ik druk ben met andere dingen en mezelf niet de tijd gun.

Elja Daaeantwoord
16 juli 2015 om 19:58
– Antwoord aan: Zosimpelisdangeluk

Ja bij mij hetzelfde!!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.