Hoe je komt waar je wil zijn

Elja Frankwatching

Mensen vragen zich soms af hoe ik bij Frankwatching terecht ben gekomen (ik doe o.a. community management en projecten, zie hier meer over het team). Dat is een goede vraag natuurlijk. En tekenend voor de kansen die de online wereld biedt. Dus ik heb het even op een rijtje gezet. Van Hongarije tot Frankwatching 🙂

 1. Ik verhuisde in juli 2009 naar de VS vanuit Hongarije. Ik kende er geen hond, geen kip, geen mens. Best eenzaam, kan ik je zeggen. Ik had ook geen baan, dus wat deed ik? Beetje surfen. Facebooken. En toen op een dag (mijn verjaardag, om precies te zijn, 5 augustus):
 2. Nam ik een twitteraccount. @eljadaae. Er ging een wereld voor me open. Ik deed maandenlang niets anders dan lezen, lezen, lezen, tweeten, lezen, volgen, lezen.
 3. Ondertussen was ik weer gaan bloggen op mijn bedrijfsblog, waarmee ik ooit was begonnen vanwege mijn webwinkel.
 4. Aldoende (bloggen + twitter = 2) kwam ik op een goede dag de twitterchat #blogchat tegen. Een twitterchat voor en door bloggers.
 5. Na een aantal maanden tweeten in het Engels, kwam ik erachter dat er in het Nederlands ook veel getweet werd. Ik begon met een tweede twitteraccount in het Nederlands te tweeten.
 6. Tot mijn verbazing was het in het Nederlands veel en veel makkelijk om contact te krijgen met mede-twitteraars! Veel leuker dan de Amerikaanse/Engelstalige wereld die vooral draait om linkjes tweeten.
 7. Ik bedacht dat zo’n twitterchat voor bloggers voor Nederland ook wel eens heel leuk zou kunnen zijn! De oprichter van #blogchat vond het prima, en zo geschiedde: in februari 2010 ging #blogpraat van start.
 8. Na een paar maanden schreef ik over mijn ervaringen met het runnen van een twitterchat. Het gebeurde eigenlijk nog nauwelijks in Nederland dus dat leek me wel nuttig.
 9. Ik publiceerde een PDF van mijn artikel ergens, op zo’n documentensite, en een auteur van Frankwatching, Ellen, dacht dat Frank (Janssen) dat wel een leuk artikel zou vinden. Ze stelde me aan hem voor.
 10. Frank en ik raakten aan de praat, via email, en besloten een keer te gaan skypen.
 11. *Klik*
 12. The rest, as they say, is history!

Zo gaat dat dus, soms. Ondertussen was ik bezig om hier in de VS lokaal ondernemers te helpen met hun fanpagina’s op Facebook, hun emailmarketing, hun business development. Ik werd actief bij een paar vrijwilligersorganisaties (waar altijd behoefte is aan mensen die mee kunnen denken over de online strategie). Daar leerde ik weer andere professionals en bedrijven kennen, met wie ik weer samen ben gaan werken. Etc. etc.

[Later toegevoegd] Ik zat nog even na te denken, wat nou zo belangrijk is aan dit verhaal, voor mezelf. Dat is toch wel dat je zowel online als offline altijd iets kunt beginnen. Als je je passie volgt, en vertrouwen hebt. Niet voor niets dat ik dat tegen mezelf zeg, aangezien ik op het punt sta weer opnieuw te beginnen in een nieuw land – offline dan….

Het kan raar lopen, he? Maar vooral kunnen de dingen zo mooi op hun plek vallen. Geluk, heet dat.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Frank Janssenreply
mei 20, 2012 at 10:05 PM

Wat een reis heb je gemaakt, geweldig. Mooi dat onze paden – inderdaad, ook offline en online 😉 – elkaar kruisten. En geweldig dat we daar straks – weer samen – een vervolg aan gaan geven! Wat zeg ik…. werelds!

Eljareply
mei 20, 2012 at 11:05 PM
– In reply to: Frank Janssen

🙂 #jeujjjjjj!

lindakwakernaatreply
mei 19, 2012 at 08:05 PM

elja , offline en online he???

Elja Daaereply
mei 20, 2012 at 04:05 AM
– In reply to: lindakwakernaat

Ohja. Offline EN online. 🙂

Jacob Jan Voermanreply
mei 19, 2012 at 07:05 PM

doen waar je goed in bent dus, en wat je leuk vindt.

en daar mee door blijven gaan

Elja Daaereply
mei 20, 2012 at 04:05 AM
– In reply to: Jacob Jan Voerman

Net als jij! 

Leave a reply