De blog-voors en de blog-tegens

Het leukste aan bloggen is misschien nog wel dat er voor ieder wat wils is. Voor iedere lezer is er iets te vinden dat hem of haar aanspreekt. En hem of haar niet aanspreekt.

En wat de een aanspreekt, vindt de ander juist helemaal niets.

Wat je ook roept, er zijn altijd mensen die voor zijn en mensen die tegen zijn.

Als je wekelijks met bloggers praat, wordt continu de tegenstelling zichtbaar.

Da’s het leukste aan #blogpraat.

Deze tweets stonden daarnet bijvoorbeeld in mijn feed direct onder elkaar, naar aanleiding van een blog review en de vraag wat men vond van een bepaald blog:

tegenstellingenbloggers

Zo is het eigenlijk altijd.

De grootste les die ik van #blogpraat geleerd heb:

Niemand heeft gelijk.

En iedereen heeft gelijk.

Nog een voorbeeldje:

Even later kwam deze vraag:

Ik zei dit:

  Maar iemand anders zei dit:

Het is net het echte leven, bloggen.

Er zijn altijd mede- en tegenstanders en onverschilligen.

Je hebt eigenlijk maar een klein groepje enthousiastelingen nodig om het naar je zin te hebben, als blogger en als mens. En die enthousiastelingen bestaan.

Het is een kwestie van vinden.

PS En ook mensen die het niet met je eens zijn, kun je het naar je zin hebben…

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Carolien Geurtsenantwoord
20 mei 2014 om 10:13

Ja boeiende en in die zin verhelderende discussie gisteravond – zoveel meningen als lezers/bloggers, alhoewel vaak overlappende meningen ook weer verscheiden *boeiend als t leven zelf idd

Elja Daaeantwoord
20 mei 2014 om 13:59
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Zo is het!

Ximaarantwoord
19 mei 2014 om 22:47

Toevallig heb ik mijn laatste bericht in 2 delen gehakt. Niet alleen omdat het te lang werd, maar ook omdat het aantal items daardoor verdubbelde. Je krijgt dan teveel verschillende reacties door elkaar. Ik breng dan wel koppelingen aan als ‘morgen’ en ‘gisteren’. Eigenlijk verdeel ik alleen m’n vakanties over meer berichten, doorgaans 1 per vakantiedag.

Elja Daaeantwoord
20 mei 2014 om 13:59
– Antwoord aan: Ximaar

Het kan natuurlijk ook erg handig zijn! Ik heb wel eens een serie geschreven. Dat was een stuk leuker dan als ik het allemaal in 1 blogartikel had verwerkt. Maar in het algemeen vind ik lange stukken nooit zo erg om te lezen, jij?

Ximaar
20 mei 2014 om 14:55
– Antwoord aan: Elja Daae

Die laatste vraag is aan de verkeerde persoon gesteld. 😉 Ik ben een soort beelddenker en heb daarom een hekel aan het lezen van lange stukken. Boeken lezen vond ik werken en deed ik nimmer voor m’n plezier.

Langere berichten kunnen, maar dan met veel alinea’s, regelmatig een plaatje en zeker niet saai uitgevuld met bijvoorbeeld te brede regels. Ik haak dus snel af als iets te lang is. De grens ligt ergens bij een normaal gevuld A4’tje en ik vraag me dan ook regelmatig af of ik zelf geen te lange berichten maak.

Elja Daae
21 mei 2014 om 16:58
– Antwoord aan: Ximaar

Zo zie je maar weer, het is heel persoonlijk! Maar dat tekst goed scanbaar moet zijn (alinea’s, kopjes) is voor mij zeker!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.