Crawlfouten

moz seo tool crawl errorsIk heb een nieuwe tool in gebruik genomen: MOZ. Het vindbaar maken van je website is een doorlopend project, tenslotte. Alleen is het ook een heel saai project. En heb ik er even geen zin meer in.

Laatst heb ik een gratis proefabonnement genomen op SEMrush, ook zo’n tool die aangeeft wat je kunt verbeteren om je website beter vindbaar te maken in Google. En nu heb ik sinds vandaag een abonnement (proef!) op MOZ. Tot nu toe vind ik het niet zo mooi als SEMrush, eerlijk gezegd. En bovendien word ik er erg chagrijnig van.

MOZ geeft me een lange lijst met crawlfouten die ik niet kan oplossen. Dat zijn fouten op je webpagina’s die ervoor zorgen dat de Google-botjes in de war raken. Allemaal heel vervelend, maar vervelender is dat ik totaal niet begrijp hoe ik ze op moet lossen. Zucht.

En dan zijn er de 300 ‘AMP’-fouten die ik net tegenkwam in mijn Google dashboard. Die er kennelijk zijn sinds een paar dagen. Ik heb geen idee wat er veranderd is, alleen. Misschien ben ik ergens een update vergeten te installeren? Geen idee.

Het zou toch beter zijn om er een expert op te zetten, misschien. Maar dat vind ik zonde van het geld. Of misschien ook niet. Scheelt wel veel chagrijn. En late avonden!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.