(workshops) geven en nemen

Time to grow @yacht

Leuk hoor, workshops geven.

 

Soms vraag ik me af waarom ik dat hele workshop-geef-idee niet eerder in mijn carrière heb ontdekt. Ik heb er zo veel lol in.

Het leuke aan workshops is dat je veel kunt geven. Maar ook dat je veel kunt krijgen. Want workshops gaan over mensen, he.

Iedere interactie, iedere vraag die je krijgt, ieder antwoord dat je krijgt, ieder moment dat deelnemers het wel of juist niet met je eens zijn, dat je mensen wel of niet aan het denken zet, ieder moment dat je elkaar raakt is waardevol.

Het leukste is natuurlijk als je elkaar allemaal wél aan het denken krijgt, maar goed, ook als mensen zoiets hebben van nee, bedankt, vind ik dat waardevol. Gebeurt ook, soms. Meestal met een paar deelnemers uit een groep. Nee, dank, ik hoef niet te bloggen, nee bedankt, ik ga niet op Instagram, nee bedankt, ik heb het druk genoeg.

Dat is net zo waardevol, omdat je daarmee een completer beeld krijgt van de groep die je om je heen hebt op zo’n middag of avond. Wat hen bezig houdt. In welk speelveld een een afdeling of organisatie opereert. Waar mensen dagelijks mee te maken hebben en hoe ze daar tegenaan kijken.

Maar vanavond was heel anders. Vanavond was het superinspirerend, met mensen die zonder uitzondering gingen stralen bij het vertellen over de blogonderwerpen die hen leuk leken, de verhalen die ze willen delen, de vakonderwerpen waar ze enthousiast over zijn. Mensen die gemotiveerd zijn, doelgericht en enthousiast.

Yayyyyyy!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Sonja Broekhuizenantwoord
1 februari 2015 om 18:05

en jij straalde mee 😀

Jacob Jan Voermanantwoord
28 januari 2015 om 16:09

Dat je dan even naar boven moet scrollen om te kijken hoe je yayyyyy!!! schrijft. Yayyy! dus. 🙂

Elja Daaeantwoord
29 januari 2015 om 09:13
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

YAYYYYYYYYYYY! 🙂

Linda Kwakernaatantwoord
28 januari 2015 om 12:17

Fijn!!!!!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.