Van nul tot trending topic: #blogpraat groeit door

Vandaag was twitterchat #blogpraat opeens trending topic. En niet zo maar trending, maar ook het eerste ‘topic’ in de lijst.

Wat een gekke ervaring. Het is een beetje alsof je op een verjaardagsfeestje bent met zijn 40-en, en opeens de Staatsloterij naar binnen stapt met een camera zodat vervolgens heel Nederland op jouw feestje is. Zoiets. 

Het is ook een beetje als ‘15 minutes of fame‘. De docu-soap-ster die even over de rode lopers mag om vervolgens gewoon weer liedjes te zingen in plaatselijke discotheken. Is dat erg? Nou, nee. Die plaatselijke discotheken kunnen net zo goed een fijne plek zijn. Meer het intieme prive-feestje dan het landelijke podium, zeg maar.

En dat brengt me weer terug bij het begin. Van een hele goede chat (over de vraag of het handig en leuk is om meerdere blogs bij te houden) werd #blogpraat opeens een trending topic. Daarmee kreeg de chat een heel ander karakter.

Dat begon met spam. Kun je niets aan doen. Elke paar minuten kwam er weer een of andere spam bot tussendoor. Ondertussen waren wij met zijn allen natuurlijk door het dolle. En nieuwe mensen kwamen ons op het spoor.

Er waren natuurlijk ook mensen die zich afvroegen 1) waarom je in vredesnaam zou willen twitteren over bloggen en 2) hoe het in vredesnaam mogelijk was dat #blogpraat trending was. Mogelijk een foutje van Twitter?

Ach. Het mocht de pret niet drukken. Je staat niet zo maar iedere week met je intieme feestje opeens op het nationale toneel. De meeste mensen waren laaiend enthousiast, oud-blogpraters en collega’s kwamen ons feliciteren, het was heel gaaf. Wij vonden het in ieder geval heel gaaf met zijn allen….en zonder die ‘allen’ zou het nooit gebeurd zijn. Dus. Deze dame gaat blij slapen. 🙂

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

7 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Sonja Broekhuizenantwoord
24 februari 2012 om 14:53

Van harte gefeliciteerd !
Al een paar weken geen #blogpraat meer gevolgd, ook een paar keer (nog) niet bijgelezen. En ik heb wat gemist, zo te lezen 😉

Elja Daaeantwoord
24 februari 2012 om 16:28
– Antwoord aan: Sonja Broekhuizen

Ja joh. En net toen we 2 jaar bestonden!

Robert Keizerantwoord
19 februari 2012 om 03:46

Verhalen voor bij het haardvuur. ‘De eerste keer dat #blogpraat trending topic was’
Over een tijdje is dat natuurlijk een doodnormaal verschijnsel, dan kijkt niemand er meer van op.
😉

Rianneantwoord
14 februari 2012 om 11:40

Het was ook wel erg leuk! Ook om te zien dat er daardoor weer nieuwe mensen met interesse #blogpraat volgde en wellicht volgende week/keer terugkomen =D

Elja Daaeantwoord
15 februari 2012 om 04:49
– Antwoord aan: Rianne

Ja he? Dat hoop ik ook! Het is wel heel leuk om zo’n paar tweets te zien van mensen die je bijna ZIET denken: “hee…gelijkgestemden…leuk!”.

Jacobanvoermanantwoord
14 februari 2012 om 08:53

🙂   (ik was er bij zal ik tegen mijn kleinkinderen zeggen later)

Elja Daaeantwoord
15 februari 2012 om 04:47
– Antwoord aan: Jacobanvoerman

Ja…dat Grote Moment in De Geschiedenis…jij was er bij…

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.