Topondernemen

Heb de afgelopen week een toponderneemster aan het werk gezien. Inspirerend is het. De eigenaresse van het hotel waar ik verblijf zit overal bovenop.

Ze loopt continu rond. Ze poetst de ijsvitrine omdat haar iets opvalt. Ze raapt iets op van de grond. Ze vraagt haar gasten of het smaakt en haar obers of ze de bestelling voor de kinderen aan tafel 4 al hebben opgenomen.

Ze ziet alles, hoort alles. Ze checkt internetrecensies en ziet klachten over het eten voor kinderen (door niet-Italianen) en voert meteen een kinderkeuzemenu in. Dat zal me niet nog eens overkomen! zegt ze.

Al het personeel is vriendelijk en lijkt plezier te hebben in het werk. Op de gangen hangen bordjes met foto’s van de kamerjongen die die gang doet.

De internetsite doet het ook op een Blackberry. Op zondag komt de skischool inventariseren wie er les wil. Iedere ochtend komt een dame vragen of je de lunch in het hotel wilt gebruiken, en wat de kinderen die avond zouden willen eten. Iedere middag vanaf 15:00 staan er tweet tafels vol met ‘snacks’ klaar.

Er zijn winterkinderwagens, draagzakken, flessenopwarmappartuur en babyfoons te leen. Onze kamer heeft een po, een babybadje, een kinderbadkamerkrukje, een aankleedkussen, en drie kleine badjasjes met kleine slippertjes.

Als wij als eerste hotelgasten direct om 18:25 aan tafel zitten en vragen of we te vroeg zijn, krijgen we van de eigenaresse een hartelijk welkom met de opmerking dat het hartstikke fijn is dat we zo vroeg zijn. Als we het hebben over afrekenen op vrijdag om zaterdag vroeg te vertrekken, biedt de receptioniste aan om een ontbijtje voor ons klaar te laten zetten in alle vroegte, met croissants, en koffie.

Jarige kinderen krijgen een taart, een kroon, een verjaardagslied gezongen door alle aanwezige gasten, en een versierde tafel.

Iedere dag ligt er een nieuw nieuwbriefje op tafel met leuke feitjes, of de namen van al het personeel en waar ze vandaan komen, een recept voor apfelstrudel.

Op veel dagen staan de koks zelf het door hen gekookte eten of gebakken gebak op te scheppen. Eergisteren mocht je de pasta zelf komen kiezen, in de keuken.

Ik ben nog nooit in zo’n hotel geweest. En ik heb nog nooit zo’n onderneemster gezien. Zo’n traditionele regio, en dan zo’n innovatieve manier van werken. Gaaf is het.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

5 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
2 maart 2013 om 22:17

🙂 Ik heb ooit een keer een boek gelezen over ondernemen. Daarin werd een titel beschreven, zoals jij dit hotel beschrijft. Toen dacht ik al : wow. wat mooi om dat een keer mee te maken.

Marloesantwoord
1 maart 2013 om 20:06

Je enthousiasme is voelbaar door je blog heen.
Het straalt ervan af.
Het is dat ik vanwege mijn gezondheid niet meer zo makkelijk reis maar anders zou ik dolgraag de gegevens van dit hotel hebben.
Zo werkt dat dus…

Elja Daaeantwoord
3 maart 2013 om 10:36
– Antwoord aan: Marloes

Ja zo werkt dat he?
Reizen blijft een hele ondermening, hoe handig dingen ook geregeld zijn, dat is zeker. Laat staan in jouw situatie.
Ik zat wel te denken terwijl ik er was dat het in de zomer natuurlijk ook een prachtig gebied is. Het heeft echt wat, die bergen. En al die trekkershutjes en zo, heel gaaf. Heb het nog nooit gedaan eigenlijk, zomer in de bergen. Men is hier in het gezin meer in voor het strand, geloof ik.
http://www.badratzes.it/en.html

lindakwakernaatantwoord
1 maart 2013 om 19:08

Wat een gaaffff hotel!!
En een top-onderneemster!
Linkje??

Elja Daaeantwoord
3 maart 2013 om 10:33
– Antwoord aan: lindakwakernaat

Hier: http://www.badratzes.it/en.html

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.