Stuurloos

Vandaag. Beetje twitteren. Beetje Facebooken. Beetje bloggen. Beetje denken.

Iedereen heeft misschien wel eens een moment waarop hij/zij even stilstaat. Hoewel het misschien voor mij als thuiswerkende ZZP-er wat makkelijker is om te verdrinken in gemijmer dan voor wie iedere dag op kantoor zit.

Dat geldt des te meer voor mij, omdat ik veel contact heb met Nederland, maar toch op afstand zit. Als jullie dag ten einde loopt, begint de mijne. Rustig email afhandelen. Twitter bijhouden. Wat dingen oppakken.

Je eigen baas zijn is geweldig. Maar het is ook geweldig lastig. Je moet je eigen werk vinden en creëren, tenslotte. Je kunt honderden wegen inslaan, als je wilt. Je kunt alles beginnen. Alles gaan doen. Wat je maar wilt. Die blik op open velden is fantastisch, maar kan ook verlammend werken, is mijn ervaring.

Ik wil heel veel. Ik heb ook heel veel ideeën. Maar ben nu even op het punt dat ik stilsta en denk. Beetje stilte voor de storm, zo voelt het. Buiten sneeuwt het, binnen kletst een baby tegen zijn moeder, of ze nou terugpraat of niet.

Stuurloos. Maar niet doelloos. En dan morgen:

Actie.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

12 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

De uitdaging van het ‘zelfstarten’ | Elja Daaeantwoord
19 januari 2012 om 20:59

[…] schreef er al eerder over (dat krijg je met dat iedere-dag-bloggen, je schrijft en schrijft en alles komt voorbij!): de […]

Sonja Broekhuizenantwoord
15 januari 2012 om 18:02

Herkenbaar, heel veel willen… Hoe hou jij focus?

Anoniemantwoord
13 januari 2012 om 22:25

eigenlijk wens je…..
nooit verkeerd om bij de zaken stil te staan!

Elja Daaeantwoord
13 januari 2012 om 23:41
– Antwoord aan: Anoniem

Nee he? En nog beter om ze gewoon te bloggen. 🙂

M. van Braam Morrisantwoord
13 januari 2012 om 12:26

Grappig. Zou het ook de tijd van het jaar zijn? Ik zit in precies zo’n fase. Alleen duurt die bij mij meestal langer dan een dag… Maar binnenkort: actie!

Eljaantwoord
13 januari 2012 om 21:51
– Antwoord aan: M. van Braam Morris

Zou best kunnen… mijn fase is ook nog niet afgelopen. Maar ik heb wel actie ondernomen door eindelijk mijn mailbox onder handen te nemen. Van actie komt actie, denk ik dan maar. 🙂

Peter Pellenaarsantwoord
12 januari 2012 om 21:54

Beetje mijmeren, beetje uit het raam staren. Ik doe dat ook als niet-eigen-baas op kantoor. Orde scheppen in mijn hoofd. Bij- en hoofdzaken onderscheiden. Kansen herkennen, opties zien. Dat moet je altijd op z’n tijd doen. Reflectie op wat je doet en waarom je het ook alweer deed. ‘Sharpen the saw’

Eljaantwoord
13 januari 2012 om 21:52
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Dus dat kan ook…op kantoor zitten en mijmeren. Is denk ik ook goed voor de productiviteit trouwens. Hoewel dat misschien van het type werk dat je doet, afhangt?

Alineblogt.nlantwoord
12 januari 2012 om 20:57

Aan de ene kant alle vrijheden, maar andere kant moet er toch wat gebeuren… er zijn vast dagen bij dat alles harder gaat dan je verwacht, en zo zijn er ook wat mindere dagen… 

Eljaantwoord
13 januari 2012 om 21:53
– Antwoord aan: Alineblogt.nl

Ja dat is ook weer zo. Sommige dagen tolt het van de actie. Maar ‘zelfstarten’ blijft soms een uitdaging bij mij! Bij jou?

Mark Bastiaansantwoord
12 januari 2012 om 18:52

Ken dat gevoel van “veel willen” waardoor je hoofd tolt, volloopt met wilde plannen. De reden waarom ik toch overstag ben gegaan om #iederedagbloggen te proberen. Elke dag iets posten (lang of kort, serieus of fun) geeft druk maar tevens is ook een uitlaatklep, die juist die verlammende werking weghaalt. Niet helemaal natuurlijk, maar alle beetjes helpen. 

Elja Daaeantwoord
12 januari 2012 om 19:11
– Antwoord aan: Mark Bastiaans

Ja, eens, met #iederedagbloggen komt er in ieder geval iets nieuws uit je handen, iets creatiefs, en het zet je gedachten op scherp! 

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.