Social media is een warm bad

Mijn warme bad van de afgelopen dagen (of dag! Zeg maar: gisteren):

Het warme bad van #blogpraat

Ook natuurlijk door de geweldige verhalen over hoe mensen bij #blogpraat zijn gekomen. En al die complimenten, die zijn gewoon helemaal gaaf om te krijgen!

Over elkaar kiezen ook al ken je elkaar niet IRL

Naar aanleiding van mijn artikel van gisteren. Het is toch wat. Zo’n fijn en warm gevoel met iemand waar je alleen maar een paar tweets mee hebt uitgewisseld…. Maar het voelt zoals het voelt. En het voelt Echt.

Hoe zeer je het eens bent met sommige mensen

Terwijl #blogpraat bezig is zet ik het ‘favoriet’-sterretje continu aan om tweets te bewaren (die gaan dan rechstreeks naar Evernote met IFTTT.com). En er zijn mensen zoals @cajaaremis die lijken te zeggen wat ik zelf ook denk of vind. Heel bijzonder is dat.

Heel verschillend en niet altijd eens maar zo fijn

Ik heb via Twitter zo veel mensen leren kennen, en die vind ik zo leuk, terwijl sommige online vrienden toch echt heel anders zijn dan ik. Heel anders denken. Soms vraag ik me af of we in het echte leven ooit vrienden of zelfs kennissen zouden zijn geworden.

Want dan heb je niet zo de kans om over zoveel onderwerpen met elkaar te discussiëren en bovendien weet je dan misschien niet eens wat je verbindt (in dit geval, een passie voor bloggen). En dat je elkaar dan IRL een keer ontmoet hebt en dat je zo anders bent en dat je het toch zo leuk kunt vinden om elkaar te zien en gezien te hebben. Dát.

En juist in zo’n discussie met Karin heb je de kans om je te verdiepen. Daar heeft ze natuurlijk weer helemaal gelijk in.

LOL Of gewoon een beetje loltrappen met mensen die je een beetje kende maar steeds beter leert kennen omdat je ze volgt en zij jou en je met ze tweet en ze beginnen te voelen als vrienden.

En dichtbij

Dan komt het wel even heel dichtbij, als mensen uit je dagelijkse leven ook dat schouderklopje geven. Poe. Ik heb een traantje gelaten. Ik was nu naarstig op zoek naar die van Lindy en Renata maar ja, you get the drift.

Ik kan nog eindeloos doorgaan. Maar ik doe het niet.

Het is een warm bad, dat Twitter. Wat zou ik het missen als het er niet meer was!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

lindakwakernaatreply
februari 20, 2013 at 11:02 AM

Ik kies jou!!!
Lekker klef doen!

Wendy ter Bekkereply
februari 20, 2013 at 11:02 AM

Helemaal eens! 
Warm bad, I love it.

Liesbethreply
februari 19, 2013 at 09:02 PM

Hej Elja, snap helemaal wat je bedoelt. ben pas net bezig en het heeft me al zoveel gebracht! Er/herkenning, nieuwe contacten, boeiende mensen en vooral prachtige verhalen. Geniet dus met je mee!

Elja Daaereply
februari 20, 2013 at 06:02 AM
– In reply to: Liesbeth

Leuk!!!

Suzannereply
februari 19, 2013 at 08:02 PM

Heerlijk!

Elja Daaereply
februari 20, 2013 at 06:02 AM
– In reply to: Suzanne

🙂

Jacob Jan Voermanreply
februari 19, 2013 at 08:02 PM

aan het nagenieten 🙂  

Elja Daaereply
februari 20, 2013 at 06:02 AM
– In reply to: Jacob Jan Voerman

Ik ook! Er waren nog veel meer tweets die ik had kunnen toevoegen maar ik was moe en het was laat en zo komt het gevoel ook wel over volgens mij 🙂

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.