Social media is een warm bad

Mijn warme bad van de afgelopen dagen (of dag! Zeg maar: gisteren):

Het warme bad van #blogpraat

Ook natuurlijk door de geweldige verhalen over hoe mensen bij #blogpraat zijn gekomen. En al die complimenten, die zijn gewoon helemaal gaaf om te krijgen!

Over elkaar kiezen ook al ken je elkaar niet IRL

Naar aanleiding van mijn artikel van gisteren. Het is toch wat. Zo’n fijn en warm gevoel met iemand waar je alleen maar een paar tweets mee hebt uitgewisseld…. Maar het voelt zoals het voelt. En het voelt Echt.

Hoe zeer je het eens bent met sommige mensen

Terwijl #blogpraat bezig is zet ik het ‘favoriet’-sterretje continu aan om tweets te bewaren (die gaan dan rechstreeks naar Evernote met IFTTT.com). En er zijn mensen zoals @cajaaremis die lijken te zeggen wat ik zelf ook denk of vind. Heel bijzonder is dat.

Heel verschillend en niet altijd eens maar zo fijn

Ik heb via Twitter zo veel mensen leren kennen, en die vind ik zo leuk, terwijl sommige online vrienden toch echt heel anders zijn dan ik. Heel anders denken. Soms vraag ik me af of we in het echte leven ooit vrienden of zelfs kennissen zouden zijn geworden.

Want dan heb je niet zo de kans om over zoveel onderwerpen met elkaar te discussiëren en bovendien weet je dan misschien niet eens wat je verbindt (in dit geval, een passie voor bloggen). En dat je elkaar dan IRL een keer ontmoet hebt en dat je zo anders bent en dat je het toch zo leuk kunt vinden om elkaar te zien en gezien te hebben. Dát.

En juist in zo’n discussie met Karin heb je de kans om je te verdiepen. Daar heeft ze natuurlijk weer helemaal gelijk in.

LOL Of gewoon een beetje loltrappen met mensen die je een beetje kende maar steeds beter leert kennen omdat je ze volgt en zij jou en je met ze tweet en ze beginnen te voelen als vrienden.

En dichtbij

Dan komt het wel even heel dichtbij, als mensen uit je dagelijkse leven ook dat schouderklopje geven. Poe. Ik heb een traantje gelaten. Ik was nu naarstig op zoek naar die van Lindy en Renata maar ja, you get the drift.

Ik kan nog eindeloos doorgaan. Maar ik doe het niet.

Het is een warm bad, dat Twitter. Wat zou ik het missen als het er niet meer was!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

lindakwakernaatantwoord
20 februari 2013 om 11:31

Ik kies jou!!!
Lekker klef doen!

Wendy ter Bekkeantwoord
20 februari 2013 om 11:20

Helemaal eens! 
Warm bad, I love it.

Liesbethantwoord
19 februari 2013 om 21:02

Hej Elja, snap helemaal wat je bedoelt. ben pas net bezig en het heeft me al zoveel gebracht! Er/herkenning, nieuwe contacten, boeiende mensen en vooral prachtige verhalen. Geniet dus met je mee!

Elja Daaeantwoord
20 februari 2013 om 06:54
– Antwoord aan: Liesbeth

Leuk!!!

Suzanneantwoord
19 februari 2013 om 20:45

Heerlijk!

Elja Daaeantwoord
20 februari 2013 om 06:54
– Antwoord aan: Suzanne

🙂

Jacob Jan Voermanantwoord
19 februari 2013 om 20:39

aan het nagenieten 🙂  

Elja Daaeantwoord
20 februari 2013 om 06:54
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Ik ook! Er waren nog veel meer tweets die ik had kunnen toevoegen maar ik was moe en het was laat en zo komt het gevoel ook wel over volgens mij 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.