Put out content

#askgaryvee boek

Ik lees het nieuwe boek van Gary Vaynerchuk: #askgaryvee. Leuk boek. Interessant. Een soort van opsomming van wat hij altijd en overal verkondigt, maar dan op papier, maar ook nog gewoon in een Gary-format: snel, duidelijk, oneliners, bot, kort.

Een review volgt nog – heb een mooie in de maak, al zeg ik het zelf – maar ik wilde even kort ingaan op zijn verhaal over marketing van mensen en dingen en diensten. Het komt op het volgende neer:

put out great content

Het lijkt zo logisch – maar dat is het niet. Gisteren had ik nog iemand aan de telefoon die bezig is met een nieuwe dienst en een website en een blog en die aangaf dat er wel alvast content werd verzameld maar dat er nog niet gepubliceerd werd. Terwijl ik vermoed dat er concurrenten op de loer liggen en tijd een factor is om de markt te pakken.

Ik zou dus niet wachten. Ik zou gewoon gaan publiceren.

Dat gezegd hebbende ben ik zelf niet zo gericht aan het publiceren als ik zou moeten doen. Ik ben nog zoekende. Maar publiceren doe ik. Iedere dag, hier. Af en toe op Frankwatching. Iedere week op LinkedIn. Op Twitter. Op Instagram. Op Snapchat.

Is het quality? Ik hoop het. Soms meer dan anders.

Levert het me iets op, al dat publiceren van redelijke goede 😉 content? Jazeker. Al is het maar als het gaat om mijn positie in de zoekmachines. Die is bepaald niet slecht. En al is het maar omdat er mensen zijn (jij) die me lezen.

Omdat Ada mij een mailtje stuurde dat ze me altijd leest. Hoe leuk is dat?

(Gary zal ‘leuk’, vermoed ik, geen afdoende criterium vinden. Maar voor mij is het dat op dit blog toch lekker wel)

Het stop natuurlijk niet bij content. Uiteindelijk moet er iets verkocht worden. Dat is ook zo. Heeft hij gelijk in.

Eens kijken wat hij daarover zegt, in het boek.

Doeg.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Het gaat niet om jou – Elja Daaeantwoord
25 mei 2016 om 14:17

[…] is waar: als Gary V. dat doet, kijk ik en denk ik er over na. Maar Gary heeft in duizenden video’s, blogartikelen, speeches, boeken, tweets en Facebook berichten laten zien dat hij me wil helpen. Ik vertrouw hem. Ik vind het leerzaam om te weten wat hij […]

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.