Passie

Na tevergeefs een uur of anderhalf rondgereden te hebben door Istanbul (Het is net Parijs. Echt! Alleen meer snelweg  en meer chaos en smallere straatjes) op zoek naar een restaurant zijn we zojuist onverrichterzake terug naar huis gereden, naar het restaurant om de hoek bij onze compound.

Dat is toevallig heel leuk en modern en gezellig en ze hebben een echte pizzaoven alleen mag ik geen pizza want ik zit in South Beach diet fase 2 (wel gezondigd met een paar puntjes pizza-met-Turkse-kruiden-en-knoflook-als-snack) maar toch. Heerlijk gegeten. Zelfs een stukje ham en een stukje salami…het moet niet gekker worden… 🙂

Het was extra leuk omdat er een leuke band speelde. Met name gitaren. 1 percussionist  Beetje Spaans, deed het aan. En zang van de heren gitaristen en een charmante zangeres.

Het was allemaal in het Turks dus ik begreep niet waar het over ging. Maar aan de andere kant, ik kon het wel raden. De passie, het opzwepende ritme, de melodie, en het plezier dat de band had in het spelen.

Ze gingen er totaal in op. Het was prachtig en leuk en meeslepend.

Passie…. dat is toch wel iets aanstekelijks, he? Het is ook gewoon heel aantrekkelijk. Mensen die zo vol overgave spelen, of bloggen, daar kun je niets aan doen, die wil je volgen. Passie straalt uit.

Ik ben in twee hoofdstukken bezig voor mijn boek (over bloggen). Die moet ik vandaag (nou ja, ik ben zo vrij om er maandag van te maken omdat 1 december gelukkig in een weekend valt) (ik weet: het is je zelf voor de gek houden!) inleveren. Maar goed dat ik een uitgever heb waarmee ik afspraken heb. Zonder zou het me niet lukken, denk ik. Hoe doen mensen dat toch, jaren lang gedisciplineerd werken aan een boek???!!?

Maar goed, passie dus. In een van de hoofdstukken probeer ik duidelijk te maken dat passie zo belangrijk is voor het succes van een blog. Als je geen passie hebt voor je onderwerp, is het lastig om je lezers ook enthousiast te maken, niet? Je kunt wel gaan bloggen ‘omdat het hoort’. Maar zonder passie? Lang gesprek gehad vandaag met F. over hoe lezers of andere stakeholders, wie dan ook, dondersgoed kan aanvoelen of je iets meent. Je kunt wel zéggen dat je iets belangrijk vindt, of er passie voor voelt. Maar of het echt zo is, dat voel je als lezer haarfijn aan. Am I right? Or am I right? 

Ahhh…passie voor wat je doet. Zo heerlijk. Net als die band wil je totaal opgaan in wat je doet, je ogen dicht doen terwijl je vingers over de snaren vliegen, met je voeten het ritme tikken, horen wat de andere bandleden doen en daar zo bekend mee zijn, daar 1 mee worden.

Wat een mazzel heb je toch, als bloggen over je passie, je passie is.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.