Je zal maar die ene man zijn…

….die nog de regels volgt.

[- – – Begin verhaal – – – ]

*Iemand* in mijn nabije omgeving vliegt vaak. En *iemand* heeft daarom met heel wat vliegveldsecurity te maken. Sterker nog, hij is volledig ingesteld op het zo snel mogelijk door die security heenkomen.

[—zijsprongetje—] [nu al!]

Er zijn bijvoorbeeld tassen die je helpen om alles qua reizen zo snel en slim mogelijk te doen. Een soort lifehacking voor reizigers. Die tassen hebben een speciaal vak voor je laptop dat open kan zodat je hem niet helemaal er uit hoeft te halen bij de security check. En aan de achterkant zit een soort stoffen band. Die gebruik je dan om hem over het uittrekbare handvant van je rolkoffertje te doen. Jaja. Er gaat een wereld voor je open als je optrekt met zo’n veelreiziger zo *iemand*.

[—einde zijsprongetje—]

Anyway. Als je op zoveel vliegvelden komt ben je er al lang achter dat die hele regel van dat plastic zakje met je minideodorant, minischeerschuim en minitandpasta dat je uit je tas moet halen, dat die nergens meer toegepast wordt.

Behalve dan op twee vliegvelden waar *iemand* wel eens komt/kwam. Van de, nou, pak hem beet…ik gok hoor…30? Van al die vliegvelden waar hij altijd komt (waarvan veel in de VS) zijn er twee waar je altijd dat tasje uit je tas moet halen en het apart door de scanner moet laten gaan bij security.

We gaan natuurlijk geen namen van vliegvelden noemen, he. Dat zou gemeen zijn. Jullie kennen me. Zelfs als ik heel boos ben (hierhier…oh en hier ook) noem ik meestal geen namen. Nou ja. Noem ik vaak geen namen. OK, soms (maar hier heb ik ook niet gezegd welke bank ik heb, zie je?).

Maar laten we van deze veel-reiziger nou aannemen dat er dan zo’n vliegveld is waar je WEL dat stomme plastic zakje uit je tas moet halen. En dat hij, omdat hij weet dat ze dat op dat vliegveld gaan vragen en hij geen zin heeft in gedoe – zie specialetasverhaal – dat hij daarom op dat vliegveld dat zakje altijd alvast uit zijn tas haalt.

En stel nou dat je dan de security guard bent op dat vliegveld dat als een van de weinigen de regels volgt.

En je volgt dus de regels.

En daarom wijs je er op dat het plastic zakje dat *iemand* gebruikt de verkeerde afmetingen heeft.

En je laat hem even zien dat het eigenlijk een formaatje kleiner zou moeten.

Je laat mensen dus niet alleen het zakje uit hun tas halen. Je wijst ze ook nog op de verkeerde afmetingen.

Want jij bent de enige, misschien wel de enige op de hele wereld*, die de regels exact volgt.

Alleen, dat weet jij niet. Dat jij de enige bent.

Maar veel van die mensen aan wie jij uitlegt dat het zakje te groot is, die weten dat wel.

….

….

…!

Precies.

 

*(ik overdrijf een beetje he, maar dat leest lekkerder. Dichterlijke vrijheid).
Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.