Je creatieve kant

Kreeg een vraag van iemand die ik niet kende, van de week. Over Facebook. Over het aanmaken van een fanpagina.

Het is alweer twee jaar geleden dat ik dit artikel schreef voor Frankwatching daarover. Ik heb het al een tijdje niet gecheckt maar ik vermoed dat het nog grotendeels klopt. Behalve misschien die cover photo, die is wel heel anders dan toen.

Maar daar kom je allemaal wel uit hoor, ondernemer. Het is een kwestie van even voor gaan zitten.

Wat veel lastiger is, is om het vervolgens echt te gaan doen, Facebook. Om te zorgen voor regelmaat (belangrijk! in ieder geval dagelijks iets proberen te posten). Om te gaan ontdekken wat je nou precies moet delen. Wat nou leuk is.

En om dan ook nog eens aan die content te komen.

In mijn audioblog van van de week, nog niet gepubliceerd alhier, had ik het daarover. Dat content kunnen maken zo belangrijk is voor iedereen die met klanten te maken heeft. Je moet gewoon kunnen schrijven. Je moet begrijpen wat je klanten leuk zouden vinden. En je moet durven delen. Je stem laten horen. Je visie delen. Een oog ontwikkelen voor wat jouw doelgroep leuk vindt, wat een goede tone of voice is, wat werkt en wat niet.

Voor sommige mensen is dat een peuleschil. Voor veel mensen ook niet.

Des te meer reden om te gaan bloggen, vind ik. Gewoon om jezelf te oefenen in het delen, in het creeeren, en in het delen met de buitenwereld.

PS Ik had graag de spellingscontrole gebruikt voor het woord creeeren, maar ik ben er nog niet achter hoe ik met mijn nieuwe muis (zo’n draadloze bij de Mac) de rechterknop indruk!

PS2 Vandaag gesprek gehad met een uitgever, over een boek, over, jawel, bloggen! Met mijn visie op bloggen. Ha. Altijd al schrijver willen worden. Tadaaaaa! Moet in januari al klaar zijn. Hmmm….is te doen toch?

PS3 (update) Soms gaat het gewoon niet, dat bloggen. Ik zit ziek (koorts?) en moe achter de computer en praat maar wat. Dus excuses daarvoor.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Eelcomartensantwoord
23 september 2012 om 21:23

De rechterknop kun je instellen via systeemvoorkeuren en dan muis of de crtl-toest + klik 

Lindyantwoord
23 september 2012 om 21:12

Wat tof Elja van dat boek!!! (Enne, ctrl click ;-))

Jacq.antwoord
21 september 2012 om 22:08

Een boek onder je eigen naam? Cool!!
PS Beterschap X

Raymond Snijdersantwoord
21 september 2012 om 22:04

De beste content heb ik gemaakt terwijl ik tijdens het schrijven geen idee had wat ik aan het neerkliederen was. Soms heb je ook gewoon last van al dat denken, al dat afstemmen op de lezer en zorgen dat je de goede toon te pakken hebt. Soms moet je het inderdaad maar gewoon doen. Ook al ben je er achteraf niet tevreden over.

Ontspan je en beterschap natuurlijk!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.