Identiteitscrisis

jos@beanIk Dit blog heeft een identiteitscrisis. Heel vervelend. De kwestie is deze:

Zou het beter zijn om er 1 keer per week te bloggen? En dan iets zinnigs te zeggen? Ik vermoed dat het goed zou zijn voor het aantal lezers. En dan zijn die posts wat houdbaarder, vindbaarder. Heeft wat ik hier doe een langer leven.

Het probleem is dat ik daar geen zin in heb.

Maar soms fantaseer ik er toch over: iedere week knallers van blogartikelen schrijven met pakkende titels, SEO-geoptimaliseerd, virals, vol blogtips en social media tips en business development tips en slimme columns vol kennis.

Als iemand het zou kunnen, ben ik het (geen greintje bescheidenheid in deze).

Maar dan moet ik er direct ook bijna van overgeven, van dat idee.

(ik herkende me wat dat overgeven betreft in een zin in dit totaal niet-gerelateerde artikel, zie het stukje over ‘magie & de comfort zone’, dank daarvoor Iris!)

Geen goed teken.

Zojuist had ik het bijna gedaan. In mijn hoofd was ik zo ver. Slimme artikelen, een keer per week. Ik kan dat. Goed voor mijn bekendheid. Mijn personal brand. Business. HOPPA.

Maar toen ik me concreet voor ging stellen wat dat zou betekenen, realiseerde ik me dat ik dan dus niet (zoals nu) gewoon kon bloggen waar ik zin in had. Beetje kon kletsen. Beetje kon delen wat ik dacht en wat ik kwijt wil aan de wereld. Dat ik dan altijd goed moest nadenken en serieus moest werken aan zo’n artikel.

Toen wist ik: het gaat hem niet worden.

POEF.

Weg, fantasie.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

20 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Paulantwoord
4 maart 2015 om 17:04

Ik wil je niet demotiveren maar heb je gezien welke stukken tegenwoordig nog viral gaan? Negen van de tien keer zijn dat oninteressante dingen over celebrities (de kont van Kim Kardashian). Of stukken volgens een vast stramien (21 tips voor…. of 18 plekken…). ik waardeer jouw blog juist voor het niet volgen van dat stramien.

Elja Daaeantwoord
5 maart 2015 om 21:08
– Antwoord aan: Paul

Je hebt helemaal gelijk. De enige leuke dingen die viral gaan, zijn vaak juist niet bedoeld om viral te gaan. Denk ik.

Eindelijk: mijn eerste blog post op LinkedIn – Elja Daaeantwoord
1 maart 2015 om 21:40

[…] blog post klaar had staan, naar aanleiding van de vele suggesties die ik kreeg toen ik dit schreef. Hij was zo SERIEUS dat ik hem in 1 dag niet afkreeg en alsnog een andere post moest schrijven […]

Chris Rommersantwoord
27 februari 2015 om 19:36

… en het vergelijkbare commentaar van Peter. Jemig. Ik word oud.

Elja Daaeantwoord
28 februari 2015 om 22:43
– Antwoord aan: Chris Rommers

Hahaha Chris. Niets ervan. Je reageert gewoon op iets dat je leest en gaat daarna pas verder kijken en zo doe ik het ook altijd. De enige manier!!

Chris Rommersantwoord
27 februari 2015 om 19:34

Ja maar, ja maar… je schrijft toch af en toe ook van die artikelen? Is het een idee om daar een tag aan te hangen of zo? Zodat mensen die dát soort artikelen graag van je lezen, ze snel bij elkaar kunnen vinden?

Strike that. Ik zie nu net dat menu “Het beste”. Haha, sukkel dat ik ben.

Elja Daaeantwoord
28 februari 2015 om 22:42
– Antwoord aan: Chris Rommers

Jij een sukkel?? Nee! (*zwaait*). Ik denk niet dat ik bij #hetbeste het soort beste heb gezet dat ik in mijn hoofd had in dit artikel.
Pfff. Het wordt niets, dat hele ‘viral’ gedoe. :))

Zosimpelisdangelukantwoord
27 februari 2015 om 18:47

Ik denk dat je vooral moet doen waar jij je zelf goed bij voelt! Het gaat er uiteindelijk om dat je met plezier blogt toch? 🙂

fotootje vandaagantwoord
27 februari 2015 om 15:28

Laat toch los wat anderen wel of niet zouden prefereren. Maak en schrijf gewoon vanuit je hart, dan volgt de rest heus. Voor mijn gevoel doe je beide al op dit blog, soms gewoon heerlijk “rommelig” over dat wat er rond waait in je hoofd, om de volgende dag te komen met een uitgebreid, gedegen verhaal waar ik en vast ook anderen weer een hoop van leren.

Elja Daaeantwoord
28 februari 2015 om 22:39
– Antwoord aan: fotootje vandaag

Zucht. Ja. Je hebt gelijk! Maar ja. Soms denk ik: het moet beter meer groter sneller. Weet je wel? Alsof ik niet genoeg presteer. Stom he. En interessant.

Jacob Jan Voermanantwoord
26 februari 2015 om 18:17

en weet je wat het idiote is: bij jouw blog denk ik: ooh, houd hem alsjeblieft zo heerlijk los en rommelig. Terwijl ik bij mijn eigen blog denk: niemand zit te wachten op een rommelig blog.

Elja Daaeantwoord
28 februari 2015 om 22:38
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Nou, ik zit WEL te wachten op jouw rommelige blog. Net als jij bij mij, kennelijk.

Jacob Jan Voermanantwoord
26 februari 2015 om 15:41

Jeetje. Ik heb hier al heel vaak in heen en weer geslingerd. Weet je wat het is? Elke keer als ik een bepaald publiek krijg, denk ik dat ik rekening moet houden met dat publiek. Dus als ik stukken over de school schrijf waar ik nu prachtervaringen op doe, krijg ik nieuwe lezers. En dan denk ik dat die niet zitten te wachten op een leuk boek dat ik las. Het kost me altijd weer even om me er niks van aan te trekken. Want ik weet inmiddels dat dat mijn natuurlijke omgeving is, schrijven over wat mij bezig houdt. Ik kom daar ook steeds op terug.
Waar ik nog wel over twijfel is elke dag bloggen. Omdat het zo druk is in mijn hoofd, met wat ik allemaal mee maak, dat de stof niet wil gaan liggen, en blijft waaien. Misschien is bloggen wel just de manier om te stof weg te blazen.

Elja Daaeantwoord
28 februari 2015 om 22:36
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Bij mij wel (stof wegblazen door iedere dag te bloggen)

Linda Rosalinde Markusantwoord
26 februari 2015 om 13:15

Gelijk heb je! Zulke artikelen kunnen leuk zijn, maar alleen als het goed voelt en je er zin in hebt om ze te schrijven. ‘Heeft de lezer hier iets aan?’ vind ik een veel betere leidraad voor blogposts. En aan hersenspinsels van jou hebben we altijd iets!

Elja Daaeantwoord
28 februari 2015 om 22:36
– Antwoord aan: Linda Rosalinde Markus

Wat lief! Dankjewel! Ik weet nog niet of ik het kan. Ik was donderdag al enthousiast begonnen maar ik kreeg het niet af. Dus ik twijfel nog…

Peter Pellenaarsantwoord
25 februari 2015 om 21:06

Of maak gewoon een aparte rubriek aan met daarin die Slimme Artikelen (waarvan het voor mij vanzelfsprekend is dat jij ze kunt produceren) die je dan volgens een bepaalde frequentie gaat posten.

PS: mooi plaatje weer erbij geplaatst 🙂

Elja Daaeantwoord
28 februari 2015 om 22:34
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

ja die suggestie kreeg ik van iemand anders ook! Ik weet nog niet of ik het mezelf aan wil doen!

Peter Pellenaars
1 maart 2015 om 15:22
– Antwoord aan: Elja Daae

Het schept verplichtingen. En of je daar nu op zit te wachten…

Elja Daae
1 maart 2015 om 21:28
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Precies…weet niet of dat wel mijn ding is, verplichtingen op mijn blog…

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.