Het probleem met iedere dag bloggen

continuing quality…is niet het bloggen zelf.

Alsjeblieft zeg.

Ik heb iedere dag 10 dingen te bloggen.

Het probleem is dat er van mezelf EEN PLAATJE BIJ MOET.

Dat is mijn persoonlijke blogdrempel. Die stomme plaatjes.

De trouwe lezer is het al lang opgevallen dat ik mijn afbeeldingen daarom eindeloos recycle. Maar ja, dat voelt een beetje als vals spelen.

Als ik dan moe ben, zoals vandaag, wil ik wel bloggen (schrijven). Maar dat ik dan weer een afbeelding moet gaan zoeken of maken die er bij past, pffff. Bah.

Als ik later rijk ben,

vraag ik iemand om 100 afbeeldingen te maken en te uploaden in het juiste formaat met goede steekwoorden.

Of, wacht, misschien dat iemand iets uit kan vinden om afbeeldingen in je blog makkelijker te maken? Makkelijker te vinden? Makkelijker te plaatsen? Makkelijker te plaatsen vanaf externe bronnen met bronvermelding? En, eh, indexeerbaar/zoekbaar?

Of misschien zelfs dat het systeem een afbeelding voorstelt! Ja. Dat zou handig zijn. En dat je dan alleen JA hoeft te klikken. En dat hij er dan in staat. Zelfs als hij van iemand anders is. En dat in dat geval de bron er bij staat.

En als we toch bezig zijn, dat afbeeldingen veel mooier worden weergegeven op een blog. En dat je mooie collecties afbeeldingen kunt bekijken, op verschillende manieren en doorsnedes.

Als iemand dat kan maken?

Dat maakt bloggen dan weer een stuk makkelijker.

Bedankt alvast, gulle uitvinder.

Aanvulling:

Raymond heeft een aantal tips over plugins voor WordPress plugins die mijn droom gedeeltelijk vervullen. Hij heeft ze ook zelf getest!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

9 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jan Fokke Oosterhofantwoord
5 december 2014 om 09:22

google ‘filetype:png onderwerp’ en go! Zo lang je geen wereldberoemde beelden gebruikt… zie mijn blogthema, daarin komen blogafbeeldingen mooi uit: janfokkeoosterhof.nl

Ruthantwoord
4 december 2014 om 22:07

Geen uitvinder hier…. En ik begin meestal met beeld. Zo leuk om te doen 😉 Misschien kan ik af en toe een foto voor je maken, hoef je niet steenrijk voor te zijn 😉 En pinterest is ook een mooie verzameling van beeldmateriaal, maar daar is het wat vaak een wat grotere uitdaging om de bron te vinden.

Charlotte Meindersmaantwoord
4 december 2014 om 15:32

Raymond, kom er maar in! Ik meen mij te herinneren dat Raymond eens heeft geblogd over het makkelijk, vanuit WordPress, foto’s vinden en plaatsen met automatisch naamsvermelding etc. erbij. Zijn dan foto’s met een CC licentie. Eens kijken of ik dat terug kan vinden.

En er zijn vele manieren om aan mooi beeld te komen. Ik gebruik zelf wel Pexels, heb me ingeschreven bij Unsplash en Death to Stock en sla die foto’s op. Die mogen namelijk allemaal commercieel en zonder naamsvermelding gebruikt worden. Vrij zorgeloos gebruik. Heerlijk. Geef ik titels mee, waardoor ik ze makkelijk terug kan vinden (al zou ik dat nog eens wat beter en mooier kunnen doen). Daardoor hoef ik dus niet altijd online te zoeken, maar gewoon in mijn eigen mapje met foto’s.

Ik heb twee blogposts met bronnen, mocht je geïnteresseerd zijn. Zoek ze met liefde even voor je op.

Raymond Snijdersantwoord
4 december 2014 om 16:18
– Antwoord aan: Charlotte Meindersma

Yup, losse blogposts over bronnen met foto’s heb ik ook http://rsnijders.info/vakblog/inhoudsopgave/fotos-zoeken-en-hergebruiken/ maar je bedoelt ongetwijfeld de blogpost over het makkelijk invoegen van CC foto’s in WordPress met behulp van enkele plugins. Deze heb ik zelfs speciaal geschreven voor E̶l̶j̶a̶ bloggers die het liefst zo min mogelijk tijd hieraan willen besteden http://rsnijders.info/vakblog/2014/08/20/wordpress-plugins-fotos/

Jacob Jan Voermanantwoord
4 december 2014 om 15:23

Agnes heeft ook een hele mooie aanbieding: http://agnesswart.nl/illustratie-strippenkaart/

Mary Sjabbensantwoord
4 december 2014 om 11:18

Vanwaar trouwens inloggen hier?

Mary Sjabbensantwoord
4 december 2014 om 11:17

Simpel, leg een voorraad eigen foto’s aan. Neem er de tijd voor om die op maat te maken, sla ze op en klaar! Keuze genoeg.

Ximaarantwoord
3 december 2014 om 23:04

Bij mij werkt het bijna omgekeerd. Ik heb meer met plaatjes dan met text en vaak begint een stukje bij mij vanuit een foto, die ik zelf heb genomen. Ik heb ook meestal een camera bij me en maak veel foto’s die ik leuk vind of denk daar kan ik wel wat mee. Vervolgens belanden ze op een grote stapel en is het later nog flink zoeken naar die ene foto. Dat kan zelfs zo erg zijn dat ik gewoon een nieuwe maak omdat dat minder werk is.

Maar voor mij is het geen noodzaak dat er een plaatje bij moet, zonder kan vaak ook prima. Naast iets van Fokke en Sukke leen ik eigenlijk nooit iets van het internet.

Erik Hooijerantwoord
3 december 2014 om 22:39

Hey, en Google image search dan, of Flickr search, of 500px search, met de CC licentie aan? Dan vindt je ladingen mooie plaatjes over allerlei onderwerpen, toch?

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.