Het mooiste aan expat zijn

20140330-003850.jpgZat te peinzen over het einde van mijn expatleven dat ras nadert. Ik vind het jammer en eng en fijn tegelijk.

De grote eye opener die ik had, al in de VS trouwens, is dat het leukste aan expat zijn voor mij is dat je leven altijd bijzonder voelt. Niets is gewoon. Alles is anders dan je gewend was en daarom speciaal.

Het is verslavend, dat gevoel.

De excitement. Het niet-alledaagse.

Er is altijd iets om naar toe te leven. Er is altijd een nieuwe uitdaging. Er is altijd een nieuwe omgeving te verkennen. En een nieuwe cultuur.

Dat is natuurlijk ook het vermoeiende en het moeilijke.

Maar tegelijkertijd het leuke en het verslavende.

Mijn grootste angst is dan ook dat ik niet meer kan wennen aan mijn ‘gewone’ leven. Dat ik, net als veel mensen, dingen als ‘sleur’ ga bestempelen.

Er is natuurlijk niet zoiets als ‘sleur’.

Zolang iedereen van wie je houdt gezond is, zolang je een dak boven je hoofd hebt en eten op je bord, is ‘sleur’ onzin.

Maar toch.

Opwinding is verslavend hoor. Dat gevoel van: we gaan een nieuw avontuur tegemoet.

En dat gaan we ook. ūüôā

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.