Het heeft iets sneus dat vloggen

vlog elja daaeHet heeft iets sneus, dat vloggen. Waarom vlog je überhaupt? Je steekt er uren en uren tijd en energie in. Je geniet zelf enorm van het eindproduct. Je voelt je eigenlijk wel een echte Casey. En stiekem verwacht je dat het aantal kijkers in de honderden zal gaan lopen.

Maar dan de realiteit.

15! 15 views.

Niet dat ik niet SUPERBLIJ ben met de 15 (of minder) mensen die gekeken hebben hoor. In tegendeel. Ik ben jullie dankbaar. Inclusief die ene duim.

Maar toch.

Je vraagt je af waarom je vlogt.

Misschien is het niet anders dan met bloggen: je moet het doen omdat je het leuk vindt. Of omdat je iets op wilt bouwen. Of omdat je wilt oefenen.

En gelukkig heb ik:

  • plezier gehad tijdens het filmen
  • plezier gehad tijdens het editen
  • een nieuw editingprogramma geprobeerd
  • mijn nieuwe camera perfect kunnen uitproberen
  • kunnen testen of mijn camera echt mooier beeld oplevert dan mijn iPhone
  • geleerd wat je wel en niet moet doen met een camera (niet te snel bewegen)
  • geleerd dat je 5 verschillende shots nodig hebt voor een mooi resultaat (zie hier een uitleg). Ik heb me er niet aan gehouden maar het geeft opeens heel veel kader aan zoiets als vloggen;
  • gemerkt dat de ingebouwde microfoon van mijn nieuwe camera aardig zijn werk doet;
  • kennis en ervaring opgedaan die ik kan gebruiken in het maken van content voor mijn e-learning & online trainingen;
  • kennis opgedaan die ik kan gebruiken in de trainingen die ik anderen geef over social media en online content.

Dus.

[oh ja. dáárom doe je dit soort dingen! Dat wist ik eigenlijk ook wel. Nee, echt.]

En mocht je toch willen kijken, en de views naar 16 krijgen:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

14 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
2 september 2017 om 09:15

Jou kennende ga je lekker door met dat vloggen en mezelf kennende blijf ik gewoon kijken hoor, want je blijft inspirerend en enthousiasmerend (waar je dan ook mee bezig bent).

Duimpjes geven lukt me niet (geen google account) maar die weergaves kan ik in ieder geval wel beïnvloeden.

Elja Daaeantwoord
6 september 2017 om 17:05
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Hahaha oh JIJ WAS HET!! :))) Thanks Peter! Ik blijf doorgaan…je hebt gelijk. Het is een hele nieuwe creatieve outlet. Ik vind de uitdaging wel heel tof en het medium ook!

Escritaantwoord
31 augustus 2017 om 18:46

Mooi, die beelden in het halfdonker!
Ook mooi dat je zo eerlijk schrijft over het aanvankelijke resultaat.
Groetjes uit Portugal.
P.S. Ik blijf een blogger en ga never-nooit vloggen maar vind het wél leuk om te zien. 🙂

Elja Daaeantwoord
31 augustus 2017 om 21:22
– Antwoord aan: Escrita

Ha ja dat dacht ik ook, ik ga nooit vloggen! Je weet nooit hoe het loopt hoor … voor je het weet smeek je net als ik mensen om je videootje te kijken. :))

Danielleantwoord
31 augustus 2017 om 11:50

Hoi Elja,

een hele goede manier om te laten zien wat er gebeurd als je je vlog opvolgt met een goed geschreven blog die tot actie aanzet. Je kan na het lezen van de mail niet anders als de vlog bekijken en hup daar gaan je vieuws. Moet wel duidelijk een gunfactor zijn bij de lezers 😉
Point taken.

Groet,
Danielle

Elja Daaeantwoord
31 augustus 2017 om 21:23
– Antwoord aan: Danielle

Goede tip! Ik zat ook te denken dat het leuk zou zijn om meer inhoud te geven. Dat het echt iets van waarde krijgt. Even over nadenken wat zich daartoe leent …!!

Mariëlle | Me-liciousantwoord
31 augustus 2017 om 11:02

Nou ik las dus je blog en ik dacht kijk ook even om je naar de 16 te helpen maar je zit inmiddels al op 46 hoor dame! Helaas kon ik geen reactie achterlaten onder het filmpje. Dus nu laat ik er eentje hier achter. Zelf ben ik ook niet begonnen met vloggen en ik merk ook dat vooral het jongere publiek erg kritisch is. Denk dat dit vooral komt omdat ze dezelfde kwaliteit verwachten als dat van de bekende bloggers. Uiteraard is alle begin moeilijk en ik doe het gewoon omdat ik het leuk vind. Natuurlijk is het ook fijn om te zien dat anderen het leuk vinden dus vandaar deze headsup voor jou. Het feestje zag er super georganiseerd uit en wat hadden jullie veel eten! Op naar de volgende vlog?

Elja Daaeantwoord
31 augustus 2017 om 21:24
– Antwoord aan: Mariëlle | Me-licious

Ben je net begonnen of niet begonnen? Nét denk ik he? Het is een beetje vechten tegen de bierkaai als je je op jonge kijkers richt, vrees ik. Die zijn inderdaad een bepaalde standaard en vorm gewend en vloggers met prachtige lichamen en levens vol uitjes en feestjes dus tsja. Wat is je youtubekanaal? Link even?

Ximaarantwoord
30 augustus 2017 om 20:02

Ik heb gekeken en 3 kwart in beetjes doorgespoeld. Zoiets overkomt AM en Jinek trouwens ook. Achteraf kijken heeft zo z’n voordelen. 😉

Elja Daaeantwoord
31 augustus 2017 om 21:25
– Antwoord aan: Ximaar

Hahaha HEB JE ME DOORGESPOELD?! Ja dat is ook zo he. Het overkomt iedereen! En het is ook een kwestie van proberen, lol hebben en volhouden waarschijnlijk.

Zo simpel is dan gelukantwoord
30 augustus 2017 om 18:51

17! Het ziet er wel, erg gezellig uit. 🙂

Elja Daaeantwoord
31 augustus 2017 om 21:26
– Antwoord aan: Zo simpel is dan geluk

Ja was het ook!! Laat die feestjes maar aan anna-maria over, het is haar werk. Al die details…wie neemt er nou een vaas met zonnebloemen mee naar een picknick? waar je met de boot heen gaat?!

Maria de Ridderantwoord
30 augustus 2017 om 17:39

Haha Elja, ik maak er wel 16 van ?

Elja Daaeantwoord
31 augustus 2017 om 21:26
– Antwoord aan: Maria de Ridder

wooohooooo!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.