Het belang van social media

Goede titel, he? *UPDATE* Nee. Stomme titel. Zoals *iemand* net terecht zei. Ik weet van gekkigheid niet meer wat ik moet bloggen, daar komt het door. Als ik niet gewoon kan zeggen wat ik vind, dan weet ik niet meer wat ik moet zeggen. Voor de niet-ingewijden, ik woon in Turkije, tweet en blog me een slag in de rondte de laatste week, tot ik waarschuwingen kreeg dat dat niet verstandig was.
Het is niet voor te stellen hoe het voelt om niet vrij te zijn in wat je schrijft. Ik weet het ook gewoon niet meer. Is het onzin? Is het waar? Who knows. Anyway. Excuses voor dit nietszeggende artikel hieronder. Negeer maar gewoon! Behalve die video met dat liedje. Dat is te mooi om te missen! EINDE UPDATE*

Ik dacht, nou, laten we het dan maar gewoon over social media & de gebeurtenissen in Turkije hebben vanuit een vakmatig perspectief, he. Moet (wel) kunnen.

Waanzinnig gave dingen zie ik voorbij komen. Weinig wetenschappelijks helaas en ook Engelstalige bronnen zijn natuurlijk dungezaaid. Nog een jaartje Turkse les en ik kan jullie uit directe bron vertellen hoe het zit. Ik heb inmiddels wel geconcludeerd dat de kans dat ik tweets begrijp groter is dan dat ik de krant begrijp. Komt dat even goed uit!

Ik weet niet of jullie onderstaande video hebben gezien? Die laat het aantal tweets zien rondom het begin van de grootschalige demonstraties in Turkije van vorig weekend. Overzicht van de tweets met de hashtag occupygezi en met geolocatie (dat betekent dat deze twitteraars de optie om je geografische locatie aan je tweets mee te geven, aan hebt staan).

Zie ook dit artikel, ook van 1 juni.

Ik kan uren praten over de rol die social media hebben gespeeld de afgelopen week maar dat doe ik nu even niet.

Wat namelijk ook heel interessant is, is de vele discussies die online bezig zijn. Hoe activisten online in gesprek zijn met hun tegenpolen.

Hoeveel mensen twitteraccounts hebben aangemaakt gewoon omdat ze via dat kanaal op de hoogte konden blijven. Dat geeft grappige effecten: mensen met zo’n eitje als avatar die slimme, humoristische, goedge√Įnformeerde tweets sturen en zelfs in gesprek zijn met veel bekendere twitteraars. Terwijl nieuwe twitteraars daar meestal een tijdje over doen bedoel ik en hun tweets beperken tot retweets en ‘dit is mijn eerste tweet’ ūüėČ

Ook gebeuren er interessante dingen, zoals wanneer hooggeplaatste buitenlandse diplomaten iets tweeten over de traangas ‘bommen’ die voor hun voordeur belanden en die daar natuurlijk op afgerekend worden.

Het is een meeslepende emotie.

Kijk deze video, lied, de 6e gepost en al meer dan een miljoen views:

Bijzondere dingen gebeuren er. En social media faciliteert dat.

en iets heel anders: ik leer de Turken nog beter kennen. Vol humor en warmte en creativiteit. En

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.