Extatisch klungelen brengt je het verst

briefjes(waarschuwing: de blog post van vandaag is geheel per ongeluk een aaneenschakeling van links naar andere blog posts geworden. Dus neem even de tijd om hem te lezen. Vooral als je bezig bent met de vraag 1) hoe je creatiever kunt zijn en 2) hoe je geld kunt verdienen met je creativiteit)

Vandaag kwam ik een mooie blog post tegen.

Ik deel hem onderaan dit artikel (sharing is caring!). Hij gaat over extatisch klungelen.

Ik kwam hem tegen via deze blog post, over een meisje dat tijdens haar stage een artikel schreef (illustreerde) en vervolgens een boekcontract kreeg aangeboden en een boek publiceerde. Een gaaf boek, ook nog, als ik het zo zie.

In antwoord op de vraag hoe ze het aangepakt heeft, verwijst ze naar dat artikel en zegt dat ze er gewoon lol in heeft gehad. Dat ze er op heeft vertrouwd dat ze, als ze in haar eigen creatieve flow blijft, als ze blijft doen waar ze zelf in gelooft, uiteindelijk wel succes zou hebben met haar ideeën.

En zo geschiedde.

20140222-211644.jpgDat is voor mij herkenbaar. Ik doe waar ik blij van word, ik creëer (ideeën) en dat brengt me precies waar ik wil zijn. En ik verdien er mijn geld mee.

Sterker nog, ik was laatst ergens op bezoek, alleen maar om van gedachten te wisselen, ideeën te delen en te roepen wat me opviel. Ha! Dat is nog eens werken.

Creëren is durven en doen

Grappig genoeg las ik (ook vandaag) dit artikel van Cor waarin hij ongeveer hetzelfde zegt over het creatieve proces van kunstenaars: zij DOEN het gewoon. Zij durven. (en Cor geeft er les in. Hij kan het weten)

Dat komt wel goed uit, als je durft toe te geven aan je creatieve kant, je niet laat weerhouden door wat anderen zeggen en gewoon durft te doen, te proberen. Durft extatisch te klungelen. Want volgens de mensen die het kunnen weten is dát de medewerker van de toekomst. De smart creative. En niet om het een of ander, maar

ik herken dat.

Ik vermoed dat ik er zelf een ben. En bij Frankwatching zit het er VOL mee.

En, om de cirkel rond te maken, dat sluit weer mooi aan bij dit artikel over hoe je geen expert hoeft te zijn om kennis te delen (via Patrick! hat tip) en een expert te worden. Everybody is a ninja to somebody, om met Brogan te spreken.  Het is hoe een twee van mijn favoriete blogs begonnen zijn.

Dus inderdaad. Deel wat je weet, wat je denkt en wat je leert.

Ook terwijl je creëert.

Sharing is caring (link van de dag)

Wanneer gaat het goed met je creatieve proces? En hoe weet je dat je er je werk van kunt maken? Als je het voelt, zegt dit artikel: als je extatisch durft te klungelen.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
1 oktober 2014 om 11:16

Wat heerlijk. En dat gevoel is weer terug. Elke dag bloggen, en het blog is weer een speeltuin. En dat is één van de dingen waarom ik het zo leuk vind op die school. Mee gaan in de flow van de leerlingen, en samen het creatieve leerproces in. Heel veel creativiteit kan ik daar ook direct kwijt: gewoon doen, en voelen. Het werkt door op andere terreinen, merk ik. Ik heb een jaar lang gebouwd, gewerkt, mooi en goed, maar de pure lol is wel even weg geweest.

Elja Daaeantwoord
1 oktober 2014 om 14:33
– Antwoord aan: Jacob Jan Voerman

Ik kan het ook echt merken JJ. Ik dacht gisteren nog: hij is terug….!!! Hij heeft er weer zin in, hij vindt het weer leuk, hij ontdekt leuke dingen. Het leest heerlijk in ieder geval 🙂

Arithaantwoord
1 oktober 2014 om 07:26

Erg leuke blogpost. Ik houd wel van ee blog met zoveel links. Maar wat kan je dan een eind verdwalen als een andere blog ook weer links heeft 🙂 Fijne dag vandaag!

http://arithavermeulen.blogspot.nl/

Elja Daaeantwoord
1 oktober 2014 om 14:32
– Antwoord aan: Aritha

Ja…heerlijk…online verdwalen! Ik ook!!

Peter Pellenaarsantwoord
30 september 2014 om 20:53

Al mijn blogposts komen tot stand via extatisch geklungel 😉

Elja Daaeantwoord
1 oktober 2014 om 14:32
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

The only way

Carolien Geurtsenantwoord
30 september 2014 om 15:12

Gaaf en leuk! Dank. Nu langzamerhaand de energie begint terug te komen lijkt het hier nog een kwestie van unfocused focussen 😉 (no kidding ofcourse, but yes with a wink)

Elja Daaeantwoord
30 september 2014 om 20:05
– Antwoord aan: Carolien Geurtsen

Ah joh. Er kan van alles uitkomen, zeggen de professionals, dus! 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.