Eindelijk: mijn eerste blog op LinkedIn

bloggenIk klikte vanochtend op ‘Publish’. En daar stond hij: mijn allereerste blog op LinkedIn. Ik heb geen idee wat er mee gaat gebeuren. En ik weet eigenlijk ook niet helemaal waarom juist nu.

Misschien kwam het omdat ik toch nog een ‘serieuze’ blog post klaar had staan, naar aanleiding van de vele suggesties die ik kreeg toen ik dit schreef. Hij was zo SERIEUS dat ik hem in 1 dag niet afkreeg en alsnog een andere post moest schrijven voor dit blog, die dag.

Maar vandaag was ik mijn LinkedIn-profiel een beetje aan het updaten ivm een gesprek dat ik van de week heb met een mogelijke opdrachtgever. Ik heb namelijk geen CV meer. Alleen LinkedIn weet nog wat ik allemaal gedaan heb, vroeger. En toen zei LinkedIn tegen me dat ik eens een blog post moest schrijven. En toen dacht ik: misschien heb ik nog wel iets klaarstaan…

Zo gezegd, zo gedaan.

Het was nog leuk ook. Het was een stuk van mijn eigen blog, dus in mijn eigen stijl. Niet geschreven met het idee dat ik moet imponeren. Niet geschreven met in mijn achterhoofd mijn LinkedIn-contacten. Geen zakelijke doelgroep. Gewoon, kennis delen. Ideeën opschrijven.

Tot nu toe lukte het me niet om er iets te publiceren, op LinkedIn. Het was allemaal te geforceerd. Als je dagelijks blogt op je eigen blog, is het lastig om te verzinnen hoe je gaat bloggen op een tweede platform, voor een specifiek publiek.

Benieuwd hoe het bevalt…

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Paulantwoord
4 maart 2015 om 17:06

Het stuk is goed gelezen in elk geval.Tof toch, zoveel exposure?

Elja Daaeantwoord
5 maart 2015 om 21:08
– Antwoord aan: Paul

Ja heel leuk! Het werkt als een trein. Ik had het niet verwacht, eerlijk gezegd.

Marjoleinantwoord
2 maart 2015 om 10:23

Leuk Elja. Ik zag hem inderdaad net voorbij komen op LI. Misschien ook een oplossing voor de blogcrisis waar je laatst over schreef? LI iets meer profi en op eigen site gewoon door met dagelijks bloggen? (Ik vind je trouwens al heel profi overkomen hoor)

Elja Daaeantwoord
2 maart 2015 om 23:55
– Antwoord aan: Marjolein

Wat leuk Marjolein! Het is grappig, hij is gisteren gepubliceerd maar krijgt nog steeds likes. Ik weet niet hoe dat werkt. Ik denk omdat je als contact gewoon een melding krijgt als een contact iets publiceert? En er waren ook een paar tweets vandaag, dat helpt ook denk ik. Het is wel heel exciting om zo’n nieuw medium te proberen! En inderdaad…misschien is het een goede oplossing. Dankjewel!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.