Een verhuizing doet je grondvesten trillen

fragileLetterlijk, he.

Wat me nog het meest verbaast is hoe deze verhuizing ons confronteert met hoe we leefden, de afgelopen 8 jaar. Vooral door de verbazing en het gepuzzel van de verhuizers.

Ze dachten dat we 48 kuub aan spullen zouden hebben maar het bleek 65 te zijn. Foutje op het formulier.

Het uitladen duurde veel langer dan verwacht.

En ze konden het allemaal nauwelijks kwijt in ons huis, al onze spullen. Af en toe was er lichte paniek omdat kamers vol stonden met dozen en het er allemaal niet meer bij kon.

We hebben wel 5 keer verteld dat we zo groot hebben gewoond de afgelopen jaren. (je hebt toch het gevoel dat je het moet verklaren, he? Lekker Nederlands! Stel je voor dat mensen denken dat wij zo maar zoveel spullen hebben gekocht! Dat wij een stelletje spenders zijn! )

En dat we nergens kastruimte hadden dus veel kasten hebben moeten kopen.

Dat we autoladingen vol spullen hebben weggedaan in Turkije en Amerika en Hongarije, gebracht naar mensen die het goed konden gebruiken.

Maakt niet uit. Het is toch nog te veel.

We gaan gewoon radicaal wegdoen. Heerlijk. Eerlijk gezegd maken die spullen me niet zo heel veel uit.  Maar dan moeten we eerst alles op orde hebben.

Eerst even die grondvesten.

verhuisdoosWe hebben in prachtige huizen gewoond en op geweldige locaties. Droomlocaties.

Maar nu wonen we op deze droomlocatie, met een droom die heel anders bleek te zijn dan in wereldsteden in gigantische appartementen te wonen.

Gewoon, droomwonen op een gezellig pleintje in Nederland. In een sfeervol huis. Waar onze oudste alleen naar huis kan lopen vanaf de winkel. Met een veel te grote bank voor 5 personen. 🙂

Nieuwe grondvesten.

Morgen gaan we de bank herpositioneren en eens bedenken wat we allemaal weg gaan doen.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

7 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Eelco Martensantwoord
24 augustus 2014 om 18:49

Grappig om dit te lezen, toen ik verhuisde had ik de omgekeerde situatie. Dat heb je als je van 1 kamer naar 1 huis gaat.

Elja Daaeantwoord
26 augustus 2014 om 22:23
– Antwoord aan: Eelco Martens

Ha inderdaad! Dat is de betere manier :))

Aleidantwoord
23 augustus 2014 om 22:00

Heerlijk weggooien en opruimen. Ik doe dat best vaak en geef dan alles weg via een weggeefhoek van facebook…. veel woon plezier

Elja Daaeantwoord
26 augustus 2014 om 22:23
– Antwoord aan: Aleid

Ja ik ook hoor. 4 verhuizingen en veel weggegooid. Maar niet genoeg, dat is duidelijk!!! Maarre, facebookweggeefhoek? Linkje?

Aleid
27 augustus 2014 om 12:20
– Antwoord aan: Elja Daae

nou een linkje is niet erg handig want weggeef en ruilhoeken / groepen zijn erg lokaal gebonden, dus die van mij zijn 050weggeven en ruil en weggeefhoek Beijum… Maar zoek onder groepen in je woonplaats en dan vind je vast wel iets…

Peter Pellenaarsantwoord
23 augustus 2014 om 09:05

Klinkt goed: spullen wegdoen.
En dat allemaal vanaf de 5-persoons bank. Dat wordt een echt teamevent 😉

Elja Daaeantwoord
26 augustus 2014 om 22:24
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

haha! inderdaad. Toch wil ik hem liever houden inderdaad. Zo gezellig. En perfect blogplek.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.