Een schouderklopje voor de Sint-en-Piet-in-een

  
Sinterklaas! Leuk. En veel gedoe. Het vraagt nogal wat organisatie, tenslotte.

Ik zat net gedichten te maken en herinnerde me dat mijn moeder dat ook voor mij en mijn broertje deed. Ik weet niet meer of ze voor zichzelf ook een gedicht maakte, ik denk haast van niet!

Maar ik weet nog wel dat ze soms dan per ongeluk ‘mama’ op de cadeautjes voor zichzelf zette.

Op Sinterklaasavond waren wij altijd met zijn drietjes. En dan kwam er altijd die klop op de kamerdeur. En een hand met handschoen die pepernoten de kamer in gooide.

En nooit vroeg ik me af waar mijn moeder op dat moment was!

Ik vind het al zo’n gedoe met twee ouders. Laat staan in je eentje.

Daarom denk ik vandaag aan al die papa’s en mama’s die het Sinterklaasfeest in hun eentje regelen. Die de gehandschoende hand zijn en de Piet en de Sint, die proberen er aan te denken om de schoentjes te vullen, stiekem de cadeautjes inpakken als de kinderen beneden afgeleid zijn of in bed liggen, de gedichten schrijven (of dat lekker laten zitten…).

Die Sint-en-Piet-in-een zijn.

Knap gedaan, Sinten en Pieten!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.