Echte mannen dragen roze

NFL borstkanker awarenessMijn echtgenoot heeft een abonnement op de online uitzendingen van de NFL, National Football League. American Football, dus (in de VS noemen ze het geen ‘American’ Football. En voetbal heet ‘soccer’).

Op internet kun je een abonnement krijgen op alle wedstrijden. Het is een mooi staaltje entertainment online. Je kunt alle wedstrijden live kijken, je kunt ze terugkijken zo vaak je wilt. Je kunt de versnelde versies kijken zodat je alleen de feitelijke ‘play time’ ziet. Dan duurt het maar 35 minuten in plaats van 3 tot 3,5 uur. En er zit een archief bij met alle wedstrijden van de afgelopen jaren.

Over content gesproken! Ik kijk er jaloers naar. 🙂

Toen we in de VS woonden, gingen we wel eens naar een Bears game (Chicago) of Notre Dame (de universiteit). Ik snapte en snap helemaal niets van football maar ik vond de sfeer geweldig. En ik vermaakte me altijd met alle marketing-activiteiten rondom het hele gebeuren.

Momenteel is de NFL op grote schaal bezig om aandacht te besteden aan de gevaren van borstkanker en de preventie. En, gaaf genoeg, gaat dat verder dan alleen een lintje op de site!

Iedere football player draagt tijdens de wedstrijd iets roze. De schoenen zijn roze, sommige players hebben roze handschoenen, sommige hebben een roze handdoekje, roze sokken of scheenbeschermers (als dat zo heet bij football?). De coaches dragen roze lintjes op hun jassen. Er zijn roze handdoeken voor de trainers.

Op nfl/pink vind je meer informatie en achtergrondverhalen. En tijdens de uitzending word je af en toe gewezen op die url.

Het is allemaal weer zo ontzettend goed georganiseerd. Zo professioneel. Dat is nog eens een ‘campagne’.

Alle spelers voeren de regel door in hun tenue, allemaal hebben ze roze accenten, alle ondersteunende staf ook. De website is er op ingespeeld. Tussen de uitzendingen door hebben ze trailers gepland waar aandacht wordt besteed aan dit goede doel.

Zulke aandacht is onbetaalbaar. En liever voor een goed doel, dan voor coca cola, Ford of Budweiser!

Het heeft wel wat. Al die ‘echte mannen’ op het veld, met knalroze schoenen.

Echte mannen dragen roze. Dat blijkt maar weer.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media en heeft al een vaag idee voor de derde. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Comments

Join the discussion and tell us your opinion.

Peter Pellenaarsreply
oktober 13, 2013 at 09:10 PM

En nu maar hopen dat het niet blijft bij een fashion-statement…

Elja Daaereply
oktober 19, 2013 at 08:10 PM
– In reply to: Peter Pellenaars

ik koester geen illusies. Nog een paar weken en hoofdsponsoren budweiser, cocacola of Ford oid zullen wel weer terug zijn he??!

Peter Pellenaars
oktober 23, 2013 at 07:10 AM
– In reply to: Elja Daae

Ik ben daar ook bang voor. Of in ieder geval weer vervangen door iets anders wat dan de ‘hype-van-dat-moment’ is.

Elja Daae
oktober 24, 2013 at 07:10 PM
– In reply to: Peter Pellenaars

Ik zag van de week, toen manlief de Bears zat te kijken. het vertrouwde cocacola logootje al weer, geloof ik. Maar de mannen op het veld hadden nog steeds roze aan! Misschien is het een jaarlange deal 🙂

Paul v.d. Werfreply
oktober 13, 2013 at 08:10 PM

Zoekt kleren af… Gelukkig, maar zonder gekheid is dat inderdaad onbetaalbare aandacht .Ik heb zo’n vermoeden dat daar een behoorlijke marketing achter zit. Niks mis mee, maar het lijkt me dat de NFL geen aandacht schenkt aan kleine goede doelen. Maar toch goed dat ze hier wel aandacht voor hebben.

Elja Daaereply
oktober 19, 2013 at 08:10 PM
– In reply to: Paul v.d. Werf

Ja ik weet niet precies wie ze nou gecharterd hebben. Niet Susan G Komen, ik geloof dat die in ongenade is geraakt? Maar goed. Aandacht is goed!

Leave a reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.