De Turkse gastvrijheid

Istanboel oude stadSjonge. Dat is wel weer het mooie van een nieuw land, dat je ook iedere dag verrast kunt worden (op de goede manier).

Ik heb deze week gasten, maar vanwege de chaos in huis (en in ons leven in het algemeen) en omdat het verkeer in Istanbul het onmogelijk maakt om de ene kant van de stad te bekijken als je logeert aan de andere kant, zitten ze twee nachtjes in de Old Town – het bekende gedeelte van Istanbul. Met de Blauwe Moskee, etc.

[etc, want ik weet het helemaal niet, jullie weten er evenveel of meer van dan ik! Ik moet het allemaal nog ontdekken!]

Ze hebben het hotel volgens mij van internet gehaald. Nu hebben ze wel heel veel reiservaring en weten heel goed wat ze willen en hoe ze erachter moeten komen of zo’n hotel is wat ze zoeken, maar toch.

Ik belde net het hotel om even met ze te praten en te vragen hoe hun dag was, en ik kreeg de receptionist (de manager? de eigenaar) aan de telefoon. Eerst herkende hij de achternaam niet, maar toen ik het spelde, zei hij: oh! Estelle? And Erik? Ah! Die gingen vanochtend heel vroeg de deur uit.

En voor ik het wist, raakten we aan de praat. Hij zag dat ik uit Istanbul belde, dus hij vroeg zich af wie ik was, etc. etc. Ik vroeg hem of hij hen misschien een goed restaurant kon aanbevelen omdat ze vast zin hadden in een lekker diner. Natuurlijk, natuurlijk, hij wist wel iets, vis of vlees? Ah, vis, hij wist een restaurant vlakbij, met uitzicht over de zee, en redelijke prijzen, geen belachelijke service charges, natuurlijk, dat zou hij voor ze regelen, geen probleem. Ah, de dochter, ze hadden wel zoiets gezegd, maar hij was heel druk toen ze weg gingen, ah, maar natuurlijk, dat kwam goed, ze waren zijn gasten, ik kon er op rekenen dat hij goed voor ze zou zorgen…

Ongelofelijk toch? Een heel persoonlijk gesprek, meteen een relatie leggen en opbouwen, de zorg voor je gasten alsof ze bij je thuis zijn.

Ik heb mijn/zijn gasten nog niet gesproken, maar het zou me niets verbazen als ze heel blij zijn met hun logeeradres…Als ze inderdaad zo blij zijn, krijgen jullie van mij de naam en het adres, wie weet, kan handig zijn! 😉

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.