Blogblogblog!

The day after.

Ik heb dit weekend zo ontzettend veel over bloggen geschreven en gedacht dat ik niet meer weet waar ik het anders nog over moet hebben hier. En #blogpraat begint zo. En morgen heb ik een gesprek over bloggen met een groep corporate bloggers. Oh ja – en ik werk voor een blog (het mooiste blog! :)).

Haha. Opeens is het mij ook duidelijk: dat bloggen is best heel belangrijk voor me geworden. En sinds ik iedere dag blog, helemaal. Het is een lifestyle geworden.

Hoe kan ik dat uitleggen? Dat hoe meer je het doet, hoe leuker het wordt en hoe beter je er in wordt (voor zover je er een objectieve kwaliteitsmeting aan kunt hangen)?

Het is zo’n mooi platform, zo’n blog. Je kunt je eigen mini-uitgeverijtje zijn. Vroeger was je afhankelijk van anderen. En nu kunnen jij en ik de hele wereld bereiken, als we willen en hard werken. Het is me wat. Het schept kansen, verwachtingen, verplichtingen zelfs!

En, in meer en meer functies en banen is het belangrijk dat je jezelf online weet te uiten. Goed kunt formuleren wat je bedoelt. Kunt laten zien dat je de ander begrijpt. Je boodschap over kunt brengen.

Blogblogblogblog!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

6 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
15 januari 2013 om 22:21

Eens. Wanneer je vaker probeert te bloggen. En dan nog vaker. En uiteindelijk iedere dag, dan wordt het bloggen langzaamaan onderdeel van je systeem. Een lifestyle zoals je zegt.
Zover ben ik nog niet, maar ik probeer het wel. Iedere dag 😉

Rozenblaadjeantwoord
15 januari 2013 om 22:02

Ik ben het roerend met je eens. Bloggen is geweldig! Zelfs als het soms voelt als een verplichting, dan nog is het geweldig.

Elle Beeantwoord
15 januari 2013 om 13:24

Het is echt heel fijn om ieder dag je belevenissen, gedachten en tips te lezen.
Maar merk dat ik als beginner nog heel erg bezig ben om mijn weg hierin te vinden. Heb steeds het idee in mijn achterhoofd dat de blogpost wél over iets moet gaan, ik echt iets te vertellen moet hebben. Enfin de tijd zal het leren.

Thijs van der Hoornantwoord
14 januari 2013 om 23:20

Door dagelijks te bloggen, maak je er ook een routine van die makkelijker vol te houden. Keep on going! Zelf probeer ik nu weer aan het begin van de dag, vroeg in de ochtend te schrijven.

Jacob Jan Voermanantwoord
14 januari 2013 om 22:02

met e-books wordt het verschil met een boek schrijven kleiner , denk ik.
want je blog wordt eigenlijk ook een boek.
ik zou de rust wel eens willen hebben om dat op een mooiere manier te ontsluiten.
een leeslijn maken, die je van blog naar blog voert die iets te maken hebben met elkaar en/of een ontwikkeling laten zien.

Eelco Martensantwoord
14 januari 2013 om 20:10

Elja, bloggen is hemels. Dat wisten wij natuurlijk al maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Leuk om elke dag van jouw gedachtes te genieten. Bedankt!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.