Bijdragen aan #blogpraat

Zat even te denken over #blogpraat net. Dat kan, omdat het hier een uur later is en #blogpraat dus pas om 21:00 begint 😉

Iemand gaf namelijk aan dat hij niet mee zou doen, omdat hij niets kon bijdragen gezien het onderwerp.

Ik realiseerde me opeens dat het niet bij kunnen dragen voor mij geen enkele belemmering vormt en dat ik hoop dat dat voor anderen ook geldt. Het is heel vaak zo dat ik niets kan bijdragen, behalve dat ik het organiseer en modereer (met hulp van Ryamond en Calliope). Dat ik inhoudelijk niet echt een idee heb van hoe het zit.

De ervaring leert dat er altijd wel anderen zijn die het antwoord wel hebben. Gelukkig maar. Als we ons zouden beperken tot alleen hetgeen ik weet, waren we geen 150 blogpraats (OK…iets minder dan 150 waarschijnlijk) verder gekomen, denk ik.

Dus mocht je niet meedoen omdat je vindt dat je niets kunt bijdragen, weet dan dat bijdragen geen vereiste is. Vragen stellen, meelezen, retweeten – allemaal net zo goede redenen om mee te doen.

Dat je mee doet, is op zichzelf al een bijdrage.

(no pressure)

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Steven Gortantwoord
19 maart 2013 om 22:24

Mijn letterlijke woorden…

Niet kunnen bijdragen terwijl ik strikt genomen bedoelde te zeggen: niet willen bijdragen. Ik heb grote aversie tegen Google+ en begrijp oprecht helemaal niets van de opwinding over het verdwijnen van Google Reader. Beiden uitgerekend onderwerp van gesprek bij de vragen van deze blogpraat.

Om niet vooral negatief bij te dragen leek het mij wijzer om afzijdig te blijven. Ik heb meegelezen en vastgesteld dat ik de goede keuze heb gemaakt. Author Ranking de next hype die ik laat passeren.

Elja, ik heb na lange afwezigheid die keer over design erg genoten van meedoen en bijdragen. En ik zal nog zeker vaker meedoen. Wel zal ik zeer selectief zijn en mij beperken tot deelname als ik positief en constructief kan bijdragen. Ik zag mij dat met beide Google onderwerpen niet doen.

Elja Daaeantwoord
20 maart 2013 om 09:45
– Antwoord aan: Steven Gort

Dat is gek Steven: mijn ava staat bij jouw comment??? Eens zien of ik dat zo recht kan zetten. Denk foutje van het nieuwe Disqus… !

Ik bedoelde het niet persoonlijk hoor, hier boven. Door jou realiseerde me opeens dat er heel veel mensen zijn die denken dat ze niets bij te dragen hebben. Ik weet dat het bij jou een hele bewuste keuze is, dus ik zat je in mijn tweet maar een beetje te plagen. Jij twittert en blogt heel bewust wel of niet, volgens mij.

Maar ik vermoed dat er iedere week heel veel mensen zijn die niets zeggen omdat ze zich een beetje geïntimideerd voelen door al die meningen. Dus vandaar mijn overpeinzing. Dat het niet om bijdragen gaat, dat er helemaal geen verplichtingen zijn, en dat niemand een ander dom vindt of zo. Of een ander keihard zal afvallen als diegene iets zegt wat volgens anderen niet klopt.

lindakwakernaatantwoord
18 maart 2013 om 23:32

Ik dacht : Googlen + gatver doe er weinig mee en wat moet ik ermee.
Uiteindelijk zat ik te stuiteren op de bank
En…. voor beide sites ingesteld Wat betreft V1.
Foto is zichtbaar bij beide sites!!
Is mij gelukt een *blonde digibeet* !!
De rest moet ik nog eens rustig nalezen, ben helemaal hyper
is gelukt dankzij het filmpje en de plugin van Yoast!

Peter Pellenaarsantwoord
18 maart 2013 om 23:12

Het meelezen over sommige onderwerpen waarbij je op voorhand dacht dat je er geen affiniteit mee zou hebben, blijkt vaak toch nog waardevol te kunnen zijn. Daarom probeer ik er elke keer bij te zijn. Zeker omdat het ook een gezellige club mensen is. 

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.