Amerika, Amerika

Ik ben terug in de VS, voor even.

Oh…. Amerika, Amerika.

Wat hebben we je gemist. Wat is alles hier toch vertrouwd. Zelfs de lelijkheid die je tegenkomt als je vanaf het vliegveld naar je bestemming rijdt. De snelweg, de hoofdwegen, de srtip malls, de buitenwijken, de stukjes niemandsland, de kantoorgebouwen. Ik ga proberen wat foto’s te maken van wat ik bedoel.

En er is ook zoveel moois.

De wijk waar wij woonden is een soort plaatje. Met enorme hoge bomen, al dat groen, een enorme variëteit in huizen, brede lanen. Het is een genot om er te lopen, op weg naar vrienden. Net een plaatje. Wie woont er nou zo? Alleen mensen in films, toch?

Ik loop er en ben blij dat ik er destijds ook altijd zo van genoten heb en dankbaar om ben geweest.

 

Er is zoveel SERVICE en gemak.

Het ophalen van de huurauto is easy, peasy. Met koffers en kinderen in de bus van Hertz die voor de aankomsthal stopt en waarbij de chauffeur je helpt je koffers naar binnen te zeulen en in de speciale bagagerekken te zetten. Je stapt uit bij het ‘gold service’ kantoor en alles is zo geregeld. Er staat al een meneer buiten met een computertje om te kijken waar je auto staat, zelfs.

Er is zoveel vriendelijkheid.

Zit je te ontbijten in je favoriete, doodnormaal Amerikaanse, goedkope, lokale, ontbijttent. Komen de mensen die aan de tafel achter je zaten te ontbijten naar je toe om te zeggen “You’ve got a beautiful family! I could just eat those boys!’.

Zo hartelijk. Zo vrolijk. De serveerster, die echt voor peanuts staat te sloven in dat restaurant, is zo opgewekt, zo vriendelijk, zo behulpzaam. Dat maakt uit ontbijten gaan nog veel, veel leuker. Dat, en de pannekoeken en de breakfast burrito’s!

En wat is er veel te koop.

Wat is het verleidelijk om geld uit te geven. Alles is er op gericht jou als consument te verleiden. Een uurtje in de Target (zeg maar een soort Hema) en je hebt de neiging om naar buiten te komen met veel meer dan je van plan was. Ondanks je strenge vakantiebudget. Alles smaken, alle kleuren, alle prints, alles wat je leuk vindt, wat je kinderen leuk vinden. Alles wat je lekker vindt. Alles wat je leven gemakkelijker maakt.

Dat kunnen ze wel, in de VS: service en marketing.

Wordt vervolgd.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
30 juni 2013 om 14:30

Volgens mij ben jij flink aan het genieten 🙂

Elja Daaeantwoord
5 juli 2013 om 05:06
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Yep!! 🙂 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.