1652 mogelijkheden

publiceren
Weet je hoeveel berichten (artikelen) er op dit blog staan? 1652. Zestienhonderdtweeënvijftig. Dit is nummer 1653, als ik althans op ‘publish’ klik, zometeen.

Er staan, durf ik te zeggen, pareltjes tussen. Pareltjes die voor heel veel mensen pareltjes zijn. Pareltjes die maar voor een paar mensen pareltjes zijn.

De vraag is: hoe ontsluit je al die content?

Jasmien liet gisteren een commentaar achter bij dit artikel, ‘start vandaag nog’. Als ze dat niet had gedaan, had ik dat artikel nooit meer gelezen. Terwijl het echt een leuk artikel is en een goed artikel. Bovendien is het een soort van foto van een tijd in mijn leven die heel belangrijk was. Zelfs de links reflecteren dat.

Maar het is uit 2011. Dus het is al lang weggezakt tussen die andere 1651 artikelen op dit blog.

Jasmien kwam het tegen omdat het een aanbevolen artikel was. Ik weet niet bij welk artikel (ik krijg het niet te zien bij de artikelen van de afgelopen week) maar het werd haar aanbevolen.

Dat is meteen de reden dat zo'n 'related articles plugin' een goed idee is, trouwens!

Er zijn officiële termen voor het opnieuw vindbaar maken van oude blogartikelen. En officiële technieken. Maar ik denk dat het hoe dan ook een kwestie is van investeren in tijd, om alles opnieuw te inventariseren en de pareltjes er uit te halen.

Je kunt de beste er uit halen en nieuw leven inblazen en opnieuw delen. Er zijn zelfs mensen die zo’n artikel opnieuw publiceren (weet niet of ik het daar mee eens ben). Je kunt een artikel of pagina maken waarop je dergelijke artikelen verzamelt. Je zou een nieuwsbrief kunnen wijden aan al dat moois (lijkt me haalbaar!). Sneeze pagina’s maken. Dossiers. Ebooks.

Geen slecht idee. Want het is best zonde, al die mooie artikelen, diep weggestopt in je blog.

Als je er over nadenkt zijn het eigenlijk 1652 mogelijkheden om te connecten met mensen en antwoord te geven op vragen en, wie weet, mensen te inspireren.

Misschien moet ik er toch maar eens voor gaan zitten.

Met dank aan Jasmien voor het goede idee! 🙂

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jasmienantwoord
2 juni 2016 om 20:44

Ik had wellicht al 2 of 3 keer doorgeklikt. Eens je begint te lezen…

1650, amai. Ik zit aan een vierhondertal, waarvan er slechts 100 nog gepubliceerd staan. Maar zelfs daar vind ik er soms tussen waarvan ik me niet herinner dat ik ze schreef. Herpubliceren heb ik al gedaan, soms wel met een stukje over mijn nieuwe kijk op dat onderwerp. Op een dromerige treinrit begin ik al eens willekeurig eigen artikels terug te lezen.

Graag gedaan!

Elja Daaeantwoord
3 juni 2016 om 12:13
– Antwoord aan: Jasmien

Hoezo heb je ze niet allemaal gepubliceerd??

Zo simpel is dan gelukantwoord
2 juni 2016 om 18:54

Jeetje dat zijn er heel wat! Het is zeker zonde als mooie of goede artikelen wegzakken.

Elja Daaeantwoord
3 juni 2016 om 12:13
– Antwoord aan: Zo simpel is dan geluk

Ja he? Maar wel veel werk om ze boven te halen!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.