Zendingsdrang

zenden

Dit schreef ik op naar aanleiding van een gedachte die me onder de douche te binnen schoot. Op zondag. Over zenden. En over ontvangen. Ingegeven door emails die ik niet heb gezien en ongeopende post.

Gedachte:

Als iemand je iets stuurt, verwacht hij of zij dat je het ontvangt. En niet alleen dat. Hij of zij verwacht dat je het openmaakt.

De aanname is dat het bericht of de inhoud ook door jou, de ontvanger, belangrijk zal worden gevonden.

En dat je er iets mee doet. Of dat de inhoud iets met jou doet.

Toen ik rechten ging studeren kreeg je in het eerste trimester meteen dat gedoe over zenden en ontvangen te leren. Burgerlijk Wetboek boek-1-nog-wat, geloof ik. Iets in de trant van dat wie de methode van verzending kiest, er voor verantwoordelijk is dat het aankomt. Of niet.

Maar over de plicht van de ontvanger om het aan te nemen, stond niets. Geloof ik.

Dus de vraag is: heb je wel een plicht tot openen, inhoud tot je nemen, iets van vinden, reageren/handelen?

Ik lees mijn email niet altijd en ik bekijk niet altijd direct mijn post*. En mensen nemen mij dat kwalijk. Snap ik wel. Maar is niet helemaal eerlijk.

Toch?

 

Ik heb gezegd gezonden.

/ / / / / / / / / /

Even iets heel anders:

De prachtige foto hierboven stamt uit 1935. De New York Public Library heeft 180.000 items uit haar collectie vrij van rechten beschikbaar gesteld voor gebruik van iedereen die daar behoefte aan heeft. Het is echt een prachtige collectie items. En bij ieder item staat wie het gemaakt heeft, of die persoon nog leeft, etc. etc. etc.

Je kunt in de collectie zoeken door in het zoekveld een zoekwoord in te vullen en het vinkje aan te klikken bij ‘Search only public domain materials’. Die optie verschijnt vanzelf.

zoek afbeeldingen

Je vindt de database hier.  En hier kun je meer lezen over het vrijgeven van al die documenten.

*Maar ansichtkaartjes zijn altijd welkom. Uiteraard zijn die uitgezonderd. Dankjewel lieve Marloes voor je mooie kaart!!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Marloesantwoord
8 januari 2016 om 21:54

*zit vlak voor het slapen gaan nog even blogs te lezen en komt ineens eigen naam tegen*
Graag gedaan!

En nu ik hier toch ben: ik wilde altijd nog eens zeggen hoe ontzettend leuk ik het vind om de blogs over het proces van het opzetten van je nieuwe bedrijf te lezen (beetje kromme zin, geloof ik, maar je begrijpt wat ik bedoel). Mooi, boeiend onderwerp ook: leren!

Elja Daaeantwoord
9 januari 2016 om 16:01
– Antwoord aan: Marloes

Het is zo motiverend om te weten dat je meeleest!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.