Zelfmedicatie

In de serie “Elja coming to America’ vandaag: zelfmedicatie.

Ik heb keelpijn. Dat komt door de volop blazende airco in onze hotelkamer. Waar de ramen niet open kunnen en we met zijn vijven slapen zodat het er heel warm wordt.

Dus naar de CVS (de Trekpleister + apotheek) voor wat keeltabletjes.

Het zag er uit als Strepsils. In 8 smaken. En er zaten werkzame ingrediënten in die ik niet herkende. Iets met -ine. En menthol. En het was voor sore throats. Dus dacht ik: mooi. Honingsmaak dan maar.

5 minten nadat ik het tabletje in mijn mond had gestopt dacht ik: he? Mijn mond voelde raar. Droog. Verdoofd. Alsof ik bij de tandarts was geweest en een verdoving had gekregen.

Doosje gepakt. Nog eens goed gelezen (althans, voor de eerste keer goed gelezen!). “Extra strength numbing”. Voor mensen met mondblaren en/of keelpijn.

Er zat gewoon verdoofmiddel in.

Ik leer het nooit, opletten bij het kopen van dat soort zelfmedicatie.

In de VS hebben mensen

  • Extreem hoge kosten voor artsen
  • Vaak geen ziektekostenverzekering of
  • Een ziektekostenverzekering die niets dekt
  • Grote kans op ontslag als ze regelmatig ziek zijn
  • Geen goed vangnet als ze geen werk hebben
  • Uberhaupt geen ziektekostenverzekering als ze niet werken.

Kortom, mensen doen aan zelf-medicatie. Om dokters te voorkomen en om vooral door te kunnen werken als ze ziek zijn. Je kunt hier dingen over the counter krijgen waar je in Nederland niet eens voor de dokter hoeft aan te komen want die gaat dat nooit voorschrijven in die situatie. Overdreven zouden we het vinden.

Maximum strength numbing, en het ziet er uit als strepsils. In de smaken honing, frambozen, blackberry, drop en nog 4.

U bent gewaarschuwd.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.