Wie kan mijn twitter beheren?

zakelijk twitteren Een zakelijke twitteraccount beheren

Je hebt een zakelijke twitteraccount, en vraagt je af wie die voor je zou kunnen beheren. Genoeg gegadigden. Naar het schijnt kun je voor een euro of 500 per maand wel social media consultants bereid vinden namens jou te tweeten. Maar moet je dat willen?

Er is maar 1 twitteraar mogelijk voor jouw zakelijke account

Wie kan jouw twitter beheren? Simpel: alleen jijzelf. Jij, of je medewerkers. Waarom? Omdat alleen jij weet wat jouw klanten willen. Alleen jij weet wat er speelt in jouw vakgebied.

En, heel belangrijk, als (kleine) ondernemer ben jíj degene die jouw potentiele doelgroep verwacht te ’horen’ als ze je gaan volgen. Jíj bent degene met wie jouw (potentiële) klanten van gedachten willen wisselen.

Zakelijk twitteren is niet makkelijk

Is Twitter makkelijk? Nee. Dit in tegenstelling tot wat ik in een niet al te ver verleden beweerde op deze website. Een account aanmaken, berichtjes plaatsen – dat is makkelijk.Moeilijker is het om doel(groep)gericht te twitteren, om telkens weer waarde toe te voegen, om te zorgen dat jouw doelgroep je weet te vinden, om geretweet te worden. Om gestructureerd aan je merk te bouwen (meer daarover binnenkort in mijn eBook ‘Doel(groep)gericht twitteren’).

Betekent dat dat je er uren per dag mee kwijt moet zijn? Nee. Zoals bij alles, is het een kwestie van slim organiseren, het juiste gereedschap en gedisciplineerd je tijd indelen (waarmee ik niet de indruk wil wekken dat dit laatste mij altijd lukt).

Tijd is geld

Natuurlijk kun je gewoon een beetje gaan twitteren. Beetje kletsen, beetje promotie, wat ditjes en datjes. Maar ondertussen investeer je jouw belangrijkste resource: je tijd. En tijd is geld, toch? Kun je maar beter zorgen dat die tijd effectief besteed wordt.

PS

Advies nodig op het gebied van je twitterstrategie? Check out het adviespakket ‘doel(-groep)gericht twitteren’ >>

Verder discussiëren? Vragen over Twitter? Je vindt me op Twitter als @elja1op1.

image by shadphotos

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.