Wat mij deze week bezig hield

link2Weer een paar links op een rijtje. Want het is niet voor niets dat ik tegenwoordig in de powerpointdia laat zien als ik mezelf introduceer: als ik niet een bloglezer was, zou ik ook geen blogger zijn. Door andere blogs te lezen vind je informatie en inspiratie en bovendien doe je nog eens ideeen op voor je eigen blog. Stijl, vorm, onderwerpen, toonzetting…wie blog moet ook blogs lezen!

Genoeg daarover. Wat me deze week bezig hield…

1. Vrouwen worden bedreigd online en dat is schokkend

Een artikel over schandelijk gedrag, gericht tegen vrouwen, op het internet. Helaas nog steeds aan de orde van de dag, vooral bij vrouwen die zaken aan de kaak stellen en vragen stellen over gevestigde ordes.

2. Social media tijdens de super bowl

Een artikel dat uitlegt wat grote Amerikaanse adverteerders, of liever gezegd, hun reclamebureaus, aan ‘war rooms’ klaarzetten om de social media storm rondom hun campagnes tijdens de Super Bowl te managen.

Als je nagaat dat een minuut reclame tijdens de Super Bowl je 8 miljoen euro kan kosten, begrijp je dat men er alles uit wil halen vraag je je af waarom die bedrijven die miljoenen niet doneren aan een goed doel en hun social media presence gebruiken om dat duidelijk te maken. Maar goed. Dat is weer een heel ander artikel.

3. Geblog over bloggers die bloggen over geblog

Blablabla. Bladiebladiebladieblahhh. Een beroemde blogger stopt er mee en dus bloggen wij bloggers er op los. Om een graantje van de aandacht mee te pakken, met name. Pfff. Dit artikel geeft een mooi verslag en ook nog en passant wat bloghistorie. Ik ben inderdaad meer van deze visie, geloof ik: Blogging’s bright future. En nu gewoon weer bloggen, mensen.

4. Creativiteit is noodzaak

Dit, nou ja, manifest van Cor sprak me aan. Mijn favoriete passages zijn:

Het gaat er steeds minder om wat je weet en steeds meer om hoe het voelt. En hoe je je voelt bepaalt het gedrag van mensen en dus organisaties.

en

Succesvolle producten en diensten zijn die die in staat zijn mensen positief emotioneel te raken.

Tsja. Ik let wel op hoor Cor!

5. De zoektrends van 2014, maar dan qua afbeeldingen

Getty Images, het grootste afbeeldingenbureau van de wereld (geloof ik), geeft in dit artikel weer wat de zoektrends waren op hun site in 2014. Zoektrends in afbeeldingen, dan he?

Zo zeggen ze: For the second year we saw a significant spike for the term ‘selfie’, echoing the increased significance of mobile photography and honest self portraits. Dat ‘selfie’, daar word ik gek van (ik zag gisteren bij kasteel de Haar twee mensen met een selfie stick lopen. Echt. Te raar voor woorden). Maar het belang van mobiele fotografie en ‘honest self portraits’, daar kan ik wel iets mee.

Hier de visuele trends van 2015 die Getty voorspelt in een gratis ebook.

PS Stemmig plaatje van mij, he? Ik heb Thatcher, mijn fotografieleraar, nog niet gesproken sinds mijn cursus en nog niet gehoord wat hij als mijn beste foto’s van die week in Istanbul beschouwt. Maar ik vind deze mooi.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Paulantwoord
10 februari 2015 om 22:18

Ach, het bloggen wordt weer eens doodverklaard. Dat gebeurt al sinds 2001, geloof ik. En tot nog toe zet hooguit de vergrijzing wat in, in die blogosphere. Verder is het bloggen nog zo kwiek als wat.

Elja Daaeantwoord
12 februari 2015 om 17:09
– Antwoord aan: Paul

Ja precies Paul. Er wil weer iemand scoren met het dood verklaren van het blog!

cor nolteeantwoord
9 februari 2015 om 11:51

letten al mijn ‘studenten’ maar zo goed op als jij 🙂

Elja Daaeantwoord
9 februari 2015 om 13:50
– Antwoord aan: cor noltee

Ik las je blog van de week…superirritant natuurlijk als mensen niet opletten terwijl er zo iemand voor de klas staat. Ik kan me wel voorstellen dat er docenten zijn die al die laptops en smart phones verbieden!

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.