Wat je hier niet leest

Er zijn heel veel dingen die ik zou willen bloggen met je. Maar ik doe het niet. Er zijn dingen, die blog je niet. Wat je hier leest is (dus) de halve waarheid.

Ik moest hier aan denken, omdat ik een mail kreeg van iemand die ik van lang geleden kende. Hij zei: ik weet alles van je, want ik heb je blog gelezen.

Maar dat is natuurlijk niet zo.

De echt belangrijke dingen: de off-days, de twijfels, het gedoe met mijn kinderen noch de liefde voor mijn kinderen, mijn relatie met familie, mijn huwelijk, mijn ergernissen, mijn financiële hindernissen en financiële meevallers, zakelijke projecten waar ik niet over kan praten – die echt belangrijke dingen staan hier niet.

Dit blog is net zo gefilterd als de grootste zakelijke blogs dat zijn. Het lijkt alleen niet zo.

Wie denkt dat ‘persoonlijk’ bloggen betekent dat je alles het internet op slingert, heeft het mis. Juist door open en eerlijk te bloggen kun je veel verborgen houden. Wat je hier leest is maar een stukje van het totaal.

Ik denk overigens wel dat er vaste lezers zijn die me beter kennen dan mijn buren (waar ik nog maar 2,5 jaar naast woon) of vrienden die ik niet vaak zie. Omdat ze meedeinen op het eb en tij van mijn leven en mijn ontwikkeling. Ik merk aan mijn communicatie met ze dat ze dondersgoed door hebben hoe het met me gaat. Ook al zeg ik er niet specifiek iets over, hier.

[De kracht van bloggen! Ik ben enorm dankbaar voor die trouwe blogvrienden]

Je kunt alles bloggen. Als je dat zou willen.

Wat je hier leest is maar een stukje.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

7 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Martijn Bloksmaantwoord
22 februari 2017 om 14:34

Het mooie van jouw blog, is dat het jouw blog is. Jij bent degene die bepaalt wat wel en wat niet.

Dat vind ik het fijne aan het hebben van een persoonlijke blog (mijn uitlaatklep), naast een zakelijke blog (mijn etalage/portfolio/speeltuin/kennisbank).

Gefilterd, maar wel echt. Dat vind ik mooi om te lezen, zoals bij jou Elja.

Elja Daaeantwoord
23 februari 2017 om 11:25
– Antwoord aan: Martijn Bloksma

Poe Martijn. Ik was nieuwsgierig naar je blog (door de url!) en kwam hier terecht http://blogsma.nl/bijzonder-cadeau/. Poe. Wat prachtig. In alle opzichten.

Prachtig en krachtig, dat is het eigenlijk, zo’n persoonlijk blog. Bij jou, bij mij: als je jezelf toestaat om online te delen help je zowel jezelf als anderen. Alsof je je een stukje van het oneindige internet toe-eigent en vult met dingen die het totaal mooier maken en persoonlijker.

Ik ga je volgen.

jjvoermanantwoord
22 februari 2017 om 12:11

Kus!

(dat was mijn reactie, maar dat mocht niet. ik moest een lange zin typen om te bewijzen dat het geen spam is)

Elja Daaeantwoord
22 februari 2017 om 14:09
– Antwoord aan: jjvoerman

Oh sorry JJ! Dank voor de kus en ik zal eens kijken of ik iets kan doen met de instellingen (waarschijnlijk niet)!

jjvoerman
22 februari 2017 om 19:54
– Antwoord aan: Elja Daae

Geeft niet hoor. Ik vind zinnen typen leuk!

Ximaarantwoord
22 februari 2017 om 09:40

Ik vind het allemaal prima. Dwz misschien wil ik wel niet de volledige waarheid over jou lezen. Mogelijk deugt er niets van deze site en heb je het fotootje in de zijkolom van het internet geplukt en ben je in werkelijkheid een stotterende man van 80plus met een lapje voor zijn oog, die dit soort verhalen en het personage uit de duim zuigt. En als dat zo is dan heb ik daar geen moeite mee. Het gaat om de inzichten die je deelt en mij aan het denken zetten. Dat geldt voor een twintigtal andere blogs waar ik regelmatig lees. Ook die bloggers en blogsters laten niet teveel persoonlijke details los. Mogelijk hou ik niet van dergelijke details. Ik kijk bijvoorbeeld ook geen soaps of ‘reality’-troep en met façadeboek (en eerder hyves of schoolbanken) heb ik dus ook niets.

Elja Daaeantwoord
22 februari 2017 om 09:53
– Antwoord aan: Ximaar

Hahaha! Het zou natuurlijk kunnen dat ik 80 ben en man! Ik moet wel lachen om jou recht voor zijn raap houding. Je maakt je geen illusies.

Het zou voor mij niet vol te houden zijn overigens, om me anders voor te doen dan ik ben. Maar ik zie dagelijks voorbeelden van mensen die dat wel doen en ook volhouden. O.a. op Instagram – mensen die een heel persona hebben dat volledig in strijd is met de werkelijkheid. Ik kijk er met verbazing naar, vooral als ze het niet echt expres lijken te doen.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.