Waarom zou je een boek schrijven?

 

  • Afteldag: 5/22
  • Aantal woorden: 34.253
  • Aantal pagina’s: 79
  • Aantal hoofdstukken af: 3 … ongeveer

Niet zo’n topdag vandaag. Ik begon goed, dat wel. En ik heb net nog een hele pagina verwijderd, dus die wil ik graag nog even optellen bij bovenstaande cijfers OK? Maar het is lastig om continu geconcentreerd te blijven. Want na een uurtje schrijven vanochtend toen bedacht ik een mooi blog. En toen moest ik mijn nieuwsbrief voor morgen nog schrijven. En toen raakte ik totaal verstrikt in 150 pagina’s geheime Facebookdocumenten rondom hun beleid met betrekking tot apps (gisteren gelekt door het parlement van het VK). En toen vroeg iemand me per DM waarom ik nou eigenlijk een boek schrijf in plaats van iets anders: een blog, een vlog, een roadshow, of wat dan ook.

Waarom ik een boek schrijf

Ik moest even nadenken, maar toen kreeg ze het hele verhaal in de DM. Want ik heb een heleboel redenen om een boek te schrijven.

1. Omvang
Ik wil een heel veel informatie kwijt waarvan ik weet dat veel mensen die nodig hebben om social media beter te begrijpen en er meer uit te halen. Veel te veel voor in 1 vlog, blog of presentatie. Alleen in een boek kan ik een compleet verhaal vertellen.

2. Een boek is anders dan een blog
Er zijn mensen die veel waarde hechten aan een boek en minder aan vlogs en blogs. Zij willen graag het hele plaatje bij elkaar hebben en ze willen een naslagwerk waar ze door kunnen bladeren met een inhoudsopgave en een begrippenlijst etc. Die mensen wil ik graag bereiken.

3. Boeken kun je geven en delen
Boeken zijn fijn om weg te geven (of om cursusorganisatoren te vragen om te kopen voor deelnemers!). Veel mensen vinden boeken gewoon een fijn cadeau voor zichzelf of anderen, of ze het nou lezen of niet.

4. Het ultieme visitekaartje
Een boek verhoogt mijn zichtbaarheid en autoriteit enorm. Het blijft het beste visitekaartje.

5. PR-waarde
De lancering van iets als een boek is een moment om aan te grijpen. De uitgever zorgt voor veel perscontacten, ik kan er zelf over praten, etc.

6. Netwerk
Het boek is een mooie reden om met allerlei mensen te gaan praten 🙂 en zo connecties te leggen en aan te halen.

Het nadeel is dat het tijd kost. Maar ik heb een rustige maand, dus dat is niet zo erg. Beter om die tijd te investeren in iets voor de toekomst en volgend jaar te knallen!

Moet het wel eerst afkomen … dat is het enige.

Aftelblog

Ik lever over 20 dagen het concept van mijn derde boek, getiteld ‘Super social’, in bij de uitgever. En ik tel af met blogs. Voor mezelf en voor het nageslacht. Hier vind je de rest:

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

2 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
8 december 2018 om 14:37

En natuurlijk => Wat vragen mensen van de Sint? Het boek staat al tien jaar op nummer één van de door ons ingediende verlanglijstjes bij de Sint. https://www.dutchmultimedia.nl/wat-vragen-mensen-van-de-sint-een-top-10/

Elja Daaeantwoord
10 december 2018 om 12:16
– Antwoord aan: Peter Pellenaars

Precies. Het blijft toch iets dat mensen fijn vinden. Logisch ook, want je hebt alle informatie overzichtelijk bij elkaar en je kunt het overal mee naar toenemen! Topreden om een boek te schrijven 🙂

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.