Vragen

monsterVragen voor het slapen gaan:
  • Hoe komt een baby uit de buik? (kon ik beantwoorden)
  • Hoe maakt een kip een ei? (ik had geen idee)
  • Blijft een ei uit zichzelf warm? Zitten er warmhouddingetjes in? (kon ik beantwoorden daarbij refererend aan het bezoek aan de eendeneierenuitbroedmachines van mijn oom Peter, die boer is. Waarna de discussie ging over hoeveel eieren er in een machine konden en hoeveel machines hij ook alweer had. Wisten we allebei niet meer)
  • Hoe kun je water uit de grond pompen? (had ik maar een heel klein beetje van het antwoord op. Want hoe verzamelt dat water zich eigenlijk? En hoe pomp je het dan weer op?)
  • Hoe pompt een hart bloed? (pfff lastig, wel redelijk gelukt denk ik, al liep ik even stuk op het hele stuk met zuurstof uit de longen richting bloed want helemaal zeker weet ik het zelf ook niet)
  • Hoe zijn de waterpokken begonnen en hoe krijg je het? (sjonge. Wie was de eerste mens met waterpokken? En waarom heet het waterpokken en in het Engels chicken pox?)
  • Waar is snot van gemaakt? (tsja. Wie het weet mag het zeggen)

Genoeg op te zoeken op youtube morgen. Waarbij ik de hoop heb uitgesproken dat het verhaal over het ei van de kip een animatie is terwijl mijn zoontje hoopt dat het een soort van laserscan is die je precies laat zien hoe het werkt.

Welterusten!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Jacob Jan Voermanantwoord
27 juli 2015 om 15:51

Mieke Roth heeft een hele goede tekening gemaakt van kuiken in ei

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.