Verwijder jij je blog voor 50.000 euro…?

lenteKreeg een vraag van Lisa vandaag.

Het is een lijstje met vragen over mijn/jouw blog.

Wat je aan je blog zou willen verbeteren, bijvoorbeeld.

(antwoord: design! Maar eerst mijn nieuwe logo van @inktspatten)

Of je alles voor je blog alleen doet.

(antwoord: ja! hier wel. mijn naam, mijn blogplek, mijn blogregels, mijn blogwerk 🙂

Maar ik vond vooral deze vragen intrigerend: wat je een nadeel vindt van je blog en of je je blog zou verwijderen voor 50.000 euro.

Het nadeel van mijn blog?

Ik ken geen nadeel van mijn blog. Geen enkel. Alleen voordelen. Alleen plezier.

Alleen ontwikkeling en nieuwe vriendschappen en zelfs werk.

En een fijne zoekmachinepositie als mensen zoeken op mijn naam (dit in het kader van die andere vraag).

Jullie? Wat zijn de nadelen van jullie blogs, als die er zijn? Ben wel benieuwd.

En dan die 50.000 euro.

Ik begrijp dat veel bloggers en blogsters die vraag beantwoorden met ‘Nooit!’. ‘Vergeet het!’. ‘No way!’

Maar ik denk dat dat komt omdat ze zich niet kunnen voorstellen dat iemand ze echt 50.000 euro geeft om hun blog te verwijderen.

Ik zou daar toch wel even heel serieus over nadenken, hoor.

50.000 euro! Daar moet ik flink voor werken, om dat te verdienen. Hard en lang voor werken. Niet dat dat erg is, maar jeetje, het is nogal een bedrag.

Hoeveel mensen kunnen ECHT zo maar ‘No way’ zeggen tegen 50.000 euro?

Hoeveel blogs vertegenwoordigen echt zoveel waarde?

lente3En stel dat ik dit blog verwijder, wat dan nog?

Het zou wel uitmaken natuurlijk wie het vroeg en waarom. Het kan nooit iemand zijn met veel goeds in de zin natuurlijk. Dus dat is bij voorbaat een reden om het geld niet aan te nemen en het niet te doen.

Maar stel.

Ik heb Twitter nog. Facebook. Google+. LinkedIn. Mijn andere profielen her en der. De zoekmachines vinden me wel weer en mijn community ook. 

En 50.000 euro op de bank!

Begin ik gewoon weer overnieuw. Het kost wat tijd maar het is een kwestie van bouwen en groei en doorzetten en energie.

Of….?

PS

Lisa, dankjewel, je hebt me aan het denken gezet!

 

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

8 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Linisalantwoord
30 april 2014 om 22:22

Ik vind jouw antwoord op die 50.000 wel erg opvallend. Ik had toch verwacht dat je nee zou zeggen, omdat Elja en bloggen zowat één zijn. Maar ja, is inderdaad ook weer eens wat anders. 😉

Elja Daaeantwoord
1 mei 2014 om 16:45
– Antwoord aan: Linisal

Ja maar misschien komt het omdat ik het zie als ‘dit blog stoppen’. Stoppen met bloggen, period: NOOIT! Maar 50.000 voor dit blog op dit domein, ach. 🙂 Jij dan?

Robertantwoord
25 april 2014 om 14:02

Voor 50.000 euro stop ik acuut met fotobloggen, en indien vereist zeg ik ook nog mijn internet-abo op en lever ik mijn laptop in. Zonder één keer met mijn ogen te knipperen. En dan een voorraadje films voor mijn analoge camera’s kopen, een leuk reisje boeken en lekker plaatjes schieten.

Elja Daaeantwoord
28 april 2014 om 21:27
– Antwoord aan: Robert

Hahaha! Ik kan dat sentiment begrijpen. Je kunt wel ontzettend veel films kopen, voor dat bedrag, en reisjes, en prints, en… !

Carel de Mariantwoord
24 april 2014 om 23:22

lastige vraag, geld speelt geen rol, niet dat ik er in zwem maar we kunnen er goed van leven. Ik ben trouwens helemaal niet materialistih ingesteld. Dus voor het geld zou ik het niet doen. Of toch, want met een beperkte nieuwe campagne bouw ik al snel een nieuw blog met evenveel volgers, zeg ik dan optimistisch. Enfin, mocht er iemand bereid zijn dat bedrag te storten dan geef ik wel het goede doel aan waar hij/ zij terecht kan 😉

Elja Daaeantwoord
25 april 2014 om 07:18
– Antwoord aan: Carel de Mari

Ja, dat idee heb ik ook: ik bouw het weer op, als het moet. Goed idee, van dat goede doel…!

Lisanneleeftantwoord
24 april 2014 om 21:12

Leuk om niet steeds het ‘no way’ antwoord te lezen op die vraag. Vraag me af hoe ik zou handelen in zo’n geval. Kijk, er zijn bloggers die dat bedrag minimaal per jaar verdienen, maarreh.. tsja, daar hoor ik niet bij. 50 000 euro op de bank is natuurlijk heel leuk, maar ik zou op het moment niet weten wat ik ermee moet (ben heel tevreden met wat ik al heb denk ik?). En met mijn blog vermaak ik me juist (meer dan) prima! Maar toch, wie weet heb ik dat geld in de toekomst juist wel weer heel hard nodig- dat weet je van tevoren niet.
Ik denk dat ik blij ben dat ik niet voor die keuze sta, hahaha.

Het nadeel van mijn blog is niet mijn blog zelf, maar vooral dat mensen iets van mij verwachten en dat alles wat ik zeg onder een vergrootglas wordt gelegd. Maarja, dat houdt je scherp :p

Elja Daaeantwoord
25 april 2014 om 07:25
– Antwoord aan: Lisanneleeft

Ja, eens: misschien is dat wel de belangrijkste vraag – of je een bestemming hebt voor dat geld, of je het nodig hebt. Ik denk dat ik triggerde op de uitdaging. Alles opnieuw opbouwen, opnieuw beginnen…misschien is dat wel spannend. Niet dat ik het uit mezelf zou doen (of de Goden wil verzoeken!).

En het nadeel dat je noemt herken ik. Het is speelt bij mij niet zo’n grote rol omdat mijn blog veel kleiner is dan het jouwe en de community (daardoor) heel anders. Ik heb dat gevoel van verwachtingen soms bij Twitter. Soms vergeet je hoeveel mensen mogelijkerwijs je tweets lezen. En mensen vergeten op hun beurt weer hoe lastig het is om alles bij te houden.

Enfin. Behalve dat ik net een huis gekocht heb en een auto op de verlanglijst heb staan voor als we weer in Nederland zijn, krijg je mij niet gek met die 50.000 euro! 🙂 Plus, het idee dat het iemand zoveel geld waard zou zijn dat ik mijn blog verwijder, is een goede reden om het niet te doen.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.