Spammers uit de buurt

Ik heb laatst een stukje geschreven over mijn zoontje. Hij had pseudo-kroep.

Het ging over de geweldige service van de apotheek.

Gisteren stond hier op de site een comment onder dat artikel. Het was geschreven door een bezorgde vader. Dacht ik.

Hij vroeg: hoe lang duurde het tot het over was?

Dus ik begon een geruststellend antwoord te typen. En ik las de comment nog eens goed.

Toen zag ik de link die er in stond. Naar een site over kroep.

En ik keek naar de afzender. Info@ dezelfde site.

En ik voelde me gepakt. Dit was geen bezorgde vader.

Dit was een webmaster die probeert links naar zijn site te krijgen.

Spam is iets waar ieder blog last van heeft. Mijn spamsoftware houdt iedere dag tientallen spamcomments tegen, gemaakt door computersoftware.

Maar dit is anders.

Dit is persoonlijk. Handmatig. Opzettelijk. Gemeen.

Smerig.

Mensen pakken als ze op hun kwetsbaarst zijn: met een ziek kind.

Ik heb de sites niet bekeken. Maar hoe betrouwbaar kunnen ze zijn?

Ik ga er werk van maken, ook.

Bah.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

10 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Linda Kwakernaatantwoord
20 oktober 2014 om 15:18

Ik zeg het niet snel, maar IK HAAT SPAMMERS!

Paulantwoord
19 oktober 2014 om 23:34

Dat is inderdaad niet fraai! De link heb je al verwijderd neem ik aan? Daarmee pak je het probleem toch ook al aan?

Elja Daaeantwoord
20 oktober 2014 om 17:41
– Antwoord aan: Paul

Ja heb ik verwijderd. Dus inderdaad probleem opgelost. Behalve dat ik me afvraag wat de kwaliteit is van de betreffende site, die zich richt op ouders die midden in de nacht wakker worden met een kind dat niet meer kan ademen…

Renataantwoord
19 oktober 2014 om 22:13

Hoi Elja, is dit iets wat je zou kunnen melden bij SAF (Steunpunt Aquisitiefraude). Het lijkt me dat in een veranderende online omgeving deze club dit erbij zou kunnen pakken? Ik heb geen idee hoor, maar it’s worth to try?? http://www.fraudemeldpunt.nl/home

Elja Daaeantwoord
20 oktober 2014 om 17:41
– Antwoord aan: Renata

Ik ga het even bekijken Renata! Ik denk dat je ook bij een hosting partij kunt klagen, ik moet er even induiken!

Roderick van Stratenantwoord
18 oktober 2014 om 23:16

Hoe ga en kan je er werk van maken? Het komt helaas erg vaak voor, maar je voordoen als een bezorgde vader is wel echt heel triest 🙁

Elja Daaeantwoord
19 oktober 2014 om 21:23
– Antwoord aan: Roderick van Straten

Ik weet het nog niet…ik moet het even opnieuw bekijken en de sites checken die in de link stonden. Volgens mij kun je mensen aangeven bij Google. En misschien ook gewoon een berichtje naar het emailadres??

Charlotte Meindersmaantwoord
18 oktober 2014 om 17:03

Je moet inderdaad behoorlijk goed opletten. En de een kan het makkelijker inschatten dan de ander. Daar zullen ze wel op mikken inderdaad. Dat het niet opvalt. Of dat ze het voordeel van de twijfel krijgen. Of dat bloggers het maar accepteren, omdat ze graag veel comments onder hun artikel willen zien.

Elja Daaeantwoord
19 oktober 2014 om 21:24
– Antwoord aan: Charlotte Meindersma

Ja, ik begin wel te twijfelen. Je wilt graag het goede in de mens zien, he? Of denken dat het gewoon naief is. Maar waarom je mij om advies zou vragen als je er twee sites over vol hebt geschreven? Pfff.

Carolien Geurtsenantwoord
18 oktober 2014 om 14:21

Gatver in het kwadraat

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.