Social media maakt ontkennen lastig

Social media … zonder social media wist vrijwel niemand wat er gaande is in Turkije.

Mijn buurvrouw maakte gisteren een twitteraccount aan en van wat ik zie is ze niet de enige. Gewoon omdat Twitter nu de beste bron van nieuws is.

Live wordt er gerapporteerd van wat er daadwerkelijk gebeurd. Live wordt informatie gedeeld en gewaarschuwd. En live wordt aan mensen met meer bereik informatie doorgegeven.

 

 

  Je kunt je niet meer verschuilen, wie je ook bent. Overheden, bedrijven, individuen, organisaties. Mensen rapporteren en zetten het online. En pictures speak louder than words. Soms zul je onterecht beschuldigd worden. Soms kun je slachtoffer zijn van een hetze. En het is aan ons, ontvangers van die informatie, om te zorgen dat we onderzoeken of de bron betrouwbaar is.

Ik weet niet of dat zo is in bovenstaand geval. Maar gezien het profiel van de twitteraccount, lijkt het van wel. Als duizenden geluiden, verhalen, beelden de wereld in worden gestuurd, is ontkennen lastig.

PS Ongelofelijke dingen gebeuren via Twitter, behalve de nieuwswaarde. Mensen weten via Twitter plekken te vinden om te vluchten voor het traangas. Via Twitter weten ze waar ze een apotheek kunnen vinden die hen kan helpen. Via Twitter horen ze welk ziekenhuis open is (en veilig). Via Twitter houden mensen elkaar op de hoogte van wat er waar gebeurt.

Je zou het ook voor iets slechts kunnen gebruiken, klopt, en dat gebeurt natuurlijk ook regelmatig.

Maar in dit geval zie je een mooie kant van een medium waarmee je zo snel informatie kunt uitwisselen.

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Deel uw mening

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.