Schoenen en de reis

20130923-232029.jpg

Het gaat niet om de bestemming maar om de reis.

Zeg ik wel eens.

Maar zaterdag werd het me pas echt duidelijk.

Dat kwam zo. Ik ging hardlopen met een vriendin. Voor het eerst in 10 jaar.

Zij is een professionele sporter maar gelukkig ook een coach die er lol aan beleeft om mensen enthousiast te krijgen voor sport.

Ze drentelde rustig met me mee, en was heel motiverend onder de indruk van mijn prestatie.

We konden zelfs nog praten onderweg, geloof het of niet.

Het was heerlijk. We liepen in de ochtendzon langs de glitterende en schitterende Bosporus. Waanzinnig, dacht ik al lopend, de Bosporus!

Het was leuk. Het was gezellig. Het voelde goed.

Opeens wist ik dat dit de enige manier is om iets vol te houden, voor mij: plezier hebben in de reis en niet alleen op de bestemming.

Ik hoef niet te focussen op een halve marathon, als ik maar plezier heb in het lopen.

Veel geld verdienen is niets waard als ik werk doe waar ik niets van leer.

Iedere dag bloggen gaat niet om de lezers maar om het schrijven.

Het shoppen is meestal leuker dan het hebben.

Het leren kennen van een nieuw land is heftiger maar ook leuker dan er op vakantie te blijven.

Etc. etc. etc.

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

4 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Peter Pellenaarsantwoord
24 september 2013 om 22:28

Je moet alleen wel door hebben dat je op reis bent 😉
Heb ik trouwens iets gemist (wat goed kan, want ben een tijdje wat minder actief bezig geweest met het lezen van blogs) en ga je ergens speciaal voor trainen? Samen met mijn dochter wil ik kijken of we volgend voorjaar een halve marathon kunnen lopen.

Ankeantwoord
24 september 2013 om 19:26

Daar draait het om!! Goed, dat je daar zelf achter bent gekomen! Het gaat om de weg, niet om het resultaat.

Erik Hooijerantwoord
24 september 2013 om 00:03

Niet de knikkers, maar het spel.

Liesbethantwoord
23 september 2013 om 23:26

Zo waar!! Ik heb ruim twee maanden dagelijks geblogd en wat heb ik er van genoten! Nu is het even wat minder en ook dat voelt weer goed. Geniet van mijn laatste drie maanden voor ik stop met werken, kortom – je hebt helemaal gelijk! Het is de reis waar het om gaat en zorg dat je daarvan geniet, op welke manier dan ook.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.