Regelmaat is key

klok

De kracht van een sterk social media profiel, op welk kanaal dan ook, is regelmaat, had iemand die ik sprak gelezen op Social Media Examiner. Dot com. Oh nee – het was een podcast van SME. Deze denk ik.

Hoe dan ook: dat klopt.

De reden dat #blogpraat succesvol is heeft ook te maken met de regelmaat. We zijn er iedere week. En dat heeft mijn bekendheid natuurlijk geholpen.

De reden dat dit blog succesvol is (ik vind het succesvol, omdat ik regelmatig contact heb met lezers en ook vaste lezers – vrienden – heb en heel veel voldoening haal uit dat contact) is de regelmaat.

Regelmaat op je social media profielen is niet makkelijk.

De afgelopen dagen lukte het mij bijvoorbeeld niet om in het ritme te komen. Ik publiceerde savonds laat en sochtends vroeg, ik schreef vooruit en plande blog posts in die helaas nooit live gingen, ik schreef iets dat ik niet afmaakte en publiceerde de volgende dag pas.

In mijn hoofd MOET ik iedere dag iets publiceren. Smokkelen mag niet. Dan voel ik me rot. Ik moet en ik zal. Dwangmatig? Nou ja. Een beetje misschien.

Dat moeten dat is de clou.

Mijn conclusie is dat regelmaat een hele hoge intrinsieke, interne motivatie vraagt. Het is niet genoeg om te roepen dat je iets wil doen – je moet het echt willen. Zo veel dat je het ook DOET.

Pfoe. En met die gedachte heb ik weer aan mijn regelmaat voldaan. 🙂 Doeg!

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

1 Reactie

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Gedichten op vrijdagavond | Jacob Jan Voermanantwoord
29 augustus 2015 om 22:03

[…] want Elja zegt het hier al: de kracht zit in de herhaling. Elke 1e 2e 3e of laatste vrijdag is ook regelmaat, maar sommige […]

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.