Punk

punkmediaVandaag mooi video interview gedaan met Henk Jan. Of nou ja, samen gepraat met de camera erbij.

Het was veel serieuzer dan de vorige keer.

We hadden het over het moment dat er een voor en na kwam. Althans we zouden het hebben over het ‘mijn moment’ moment waarvan je weet: er was daar voor, en er was daar na.

Ik moest lang nadenken over dat moment en of ik er een had (behalve dan de geboorte van mijn oudste zoontje toen we opeens ouders waren). Maar ik had er toch echt wel een. Mijn ontslag bij KPN. Eerst was ik ontslagen en toen nam ik ontslag.

Het grappige van die gesprekken met Henk Jan is dat het altijd tot inzichten leidt bij mij. Want opeens ging het eigenlijk niet meer over het moment maar over het gedrag of over de mindset. Over de f*** you houding die ik meerdere keren in mijn leven heb gehad toen het tegen zat. Op een goede manier dan, he. Op de manier: ik red het wel dus bekijk het maar.

Jij denkt dat jij mij boventallig gaat verklaren? Ik denk dat ik gewoon ontslag neem. Ik hoef dat geld niet. Dag.

Jij denkt dat ik nóg een keer zo tegen me laat praten? Ik denk dat je dan mijn ontslagbrief op je bureau vindt. Ik vind wel een andere baan. Etc.

Dat laatste klinkt veel dramatischer dan het in werkelijkheid was hoor en de situatie heeft zich nooit meer voorgedaan, maar ik werkte destijds in een omgeving waar de stress soms zo hoog opliep, de belangen zo groot waren, dat mensen nog wel eens rare dingen konden doen.

Klinkt vrij agressief ook eigenlijk als ik het zo lees. Maar het waren momenten waarop ik dreigde mijn zelfvertrouwen kwijt te raken door de acties van anderen en waar mijn instinctieve reacties was: ik denk het niet.

Hoe dan ook.

Henk Jan is een bijzondere man. Een kunstenaar. Een journalist. Het was net als de vorige keer weer een voorrecht om dit te doen. Een ervaring. Benieuwd of en wat hij er van maakt.

PS Henk Jan: de boute statements en ongenuanceerde biecht er uit halen, he??? (doet’ie juist niet…weet ik ook wel).

UPDATE: Foto’s staan hier: http://www.flickr.com/photos/eventbranche/sets/72157633854611524/

henkjan_eljaFotograaf foto Henk Jan & Elja: Siegfried

 

Elja elders:

Elja Daae

Elja is spreker, trainer en adviseur op het gebied van social media. Ze is daarnaast een van de bekendste blogexperts van Nederland. Elja is de auteur van twee boeken over social media. Haar 3e boek heet 'Super social'. Het gaat over social media en komt in het voorjaar van 2019 uit. Meer lezen? Abonneer je op haar nieuwsbrief over marketing, social media en ondernemersschap. Iedere 2e vrijdag in je inbox!
Elja elders:

Latest posts by Elja Daae (see all)

3 Opmerkingen

Discussieer mee en vertel ons uw mening.

Marcel Van Drielantwoord
1 juni 2013 om 09:07

Mooi en herkenbaar. Ik werkte bij ECI en er kwam een reorganisatie aan. Ik nam zelf ontslag en schreef mijn eerste boek.

En Henk Jan rules 🙂

lindakwakernaatantwoord
31 mei 2013 om 14:03

Gave foto!
De foto van hem vind ik ook mooi!!!

Jacob Jan Voermanantwoord
31 mei 2013 om 06:35

Mooi!
Ik ga hem ook weer zien, in juni. Verheug ik me op.

Reactie achterlaten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.